Cevap: yardiminiza ihtiyacim var..hakaret tehdit..
Siz küfür ve tehdit ettim diyorsunuz.. Karşı tarafın tavrı sizi haklı göstermiyor malesef. Hakim işini bilir birde tutarsanız avukatınız..
Cevap: yardiminiza ihtiyacim var..hakaret tehdit..
-Dünyada olan olmuş hemen her davada kişiler olayı kendi pencerelerinden biraz eksik biraz fazla kendilerine göre anlatır.Bu oldukça doğal ve normal bir durum.Olayı çarpıtarak anlatmak diye bir ceza yok.Ortada külliyen bir iftira varsa(hiç olmamış bir olayı ve hiç yaşanmamış hatta hiç karşılaşmamış insanları için içine çekerek sonradan aksi su götürmez şekilde ispatlanabilir şekilde) o zaman bu durum elbette değerlendirilir ama insanların olayı kendi işlerine geldiği gibi anlatması zaten her zaman olan bir durum.Sende kendi pencerenden anlatacaksın.Hakim ikinizi dinleyip karar verecek.Sanırım daha önce her hangi bir davaya herhangi bir şekilde müdahil olmadın kı bu işlere bu kadar uzaksın.
-Hakaretin şekline bağlı.Mesajla hakaret varsa kurtuluşun yok.Eline net kanıt vermişsin.Ama sadece ikinizin olduğu bir yerde yaşanmışsa hakaret durumu iddia sahibi olarak ispat yükü onda ve bu durumun ispatlaması zor.
-Kız tehdit ediyordu mecbur kaldım yanına gittim diyebilir.Senin yanına gelmesi işlenmiş tahdit ve hakaret suçları olduğunu ve bunlardan ceza alacağını değiştirmez.
Ben sana olacağı söyleyeyim.Bu gibi durumlarda son zamanlarda sevgili tarafından tahdit edildi sonra öldürüldü, kadına şiddet vs. tantanalarıyla hakim sana yaptığın hakaret ve tehditler için hükmünü giydirir.Bu kadar karmaşık olaylarda omu beni aradı ben mu onu eve çağırdım ilk o aradı ama şöyle söyledi böyle söylediye kimse bakmaz.Tehdit suçu kanıtıyla var mı bitti, hakaret kanıtıyla var mı bitti onun dışında %100 ispatı olmayan her farazi laf iki taraf içinde mahkemede belkide hakim tarafından hikaye anlatma diye kesilecek laf kalabalığından başka bir şey olmaz.Umarım ilk suçundur ve erteleme veya denetimli serbestliğe tabi tutulursun yoksa içeri bile girmen ihtimal dahilinde.Kolay gelsin.