Sitedeki yolun ve merdivenin gectigi duvar
Basliktanda anlayabileceginiz gibi yaklasik 400 haneli bir sitenin ikiz evlerinden birinin sahibiyim.Evler tepenin yamacinda oldugu icin deniz manzarasi olmasina özen gösterilmis.Ikiz evlerin hepsi denize paralel olarak insa edilmis.Ikiz evlerin arkalari ise ikiz evlere dikey olarak daga paralel bir sekilde insa edilmis.Benim evin duvari hem yola dogru ve de arkamda olan evlere dogu ilerlemekte.Benim bahce duvarlarinin bitimi hem yaya ve arac yoluna (ikizevin denize dogru olan paralel duvari)bitmekte hemde diger yaya yolu da Diger yukarimdaki evlerde oturan site sakinlerinin evine gitmekte.(sadece yaya yolu,Bu yol olmadan yukaridaki site sakinleri evlerine gidemezler).Sormak istedigim yillar önce bu duvar yapilmis ve oldukca kötü yapilmis ve yikilmak üzere .Site yönetimi bana kagit gönderip benim bu duvari yaptirmami istiyor.Yillik olarak aidat ödüyoruz.Yillik 1000 tl ödüyoruz.Meblagin önemi yok sanirim hukuksal olarak ancak yinede yazdim.Bana göre bu tüm sitenin kullanim alani.Cünkü bu duvarin cökmesi halinde yukarimda oturan site sakinleri evlerine gidemeyecekler.Yada yolu kullanamayacaklar.Ayrica bu duvarin bitimi benim evim ile sitenin ortak kullanim siniri.Daha da ötesi sitenin yaya yolu.Bu durumda sormak istegim bu duvari benmi yoksa site yönetimimi yaptirmak zorunda.Ayrica siteler neye göre yönetilmekte.Yurt didinda kaldigim icin bu konudaki hukuksak bilgilerim hic te iyi degil.Yanitlariniz icin simdiden tesekkürler.
Hakan Döner
Cevap: Sitedeki yolun ve merdivenin gectigi duvar
Ortak kullanılan alanlar, ortak alandır.
Ortak alan giderleri, ortak toplanan paralar ile tamir edilmelidirler.