Karşılıksız 1000 lira verdim nasıl geri alabilirim
2010 yılında net ortamında tanıştığım birisine bin lira gönderdim çok sıkışıktı güvendim geri öderdiye düşünerekten yardım ettim ama daha sonra kendisini ve izini kaybettim elimde ona ozaman gönderdiğim banka dekontu var ben bu banka dekontuyla savcılığa suç duyurusun da bulunarak o kişi hakkında herhangi bi işlem yapıp paramı geri tahsil edebilirmiyim..iyi alşamlar
Cevap: karşılıksız 1000 lira verdim nasıl geri alabilirim
suç duyurusunda bulunabilirsiniz banka hesap numarasından savcılık bulur.
ama bi arkadaşım dediki savcılık bi işlem yapmaz çünkü senden yani benden zorla almadı tehditte etmedi işin gerçeği ben isteyerek verdim geri öder diye savcılık bi işlem yaparmı çünkü ortada bi tehdit yok yani benden zorla yada şantaj zoruyla almadı ben kendim verdim ve karşılıksız olarak verdim aslın da ama geri öder diyerekten verdim elimdede sadece banka dekontu var
Alıntı:
arjwen rumuzlu üyeden alıntı
ama bi arkadaşım dediki savcılık bi işlem yapmaz çünkü senden yani benden zorla almadı tehditte etmedi işin gerçeği ben isteyerek verdim geri öder diye savcılık bi işlem yaparmı çünkü ortada bi tehdit yok yani benden zorla yada şantaj zoruyla almadı ben kendim verdim ve karşılıksız olarak verdim aslın da ama geri öder diyerekten verdim elimdede sadece banka dekontu var
Bakın, eğer sizi kandırdıysa yani eşim, karım çocuğum hasta acil para lazım vs. gibi şeyler söylerek paranızı aldıysa bu dolandırıcılıktır ve suçtur ama siz herhangi bir nedeni olmadan sadece borç vermek amacıyla bu parayı verdiyseniz bu hukuki ihtilaftır, savcılık bu konuya bakmaz, takipsizlik kararı verilir.
net cafe işletmecisi birisiydi vergi borcumdan dolayı bana haciz gelicek demişti ben de yardımcı olayım diye kendisine karşılıksız bu parayı verdim ama sonra ortadan kayboldu sacılık dilekçemi kabul edermi
pek sanmıyorum. Onun yerine dava açmayı deneyebilirsiniz fakat 1000 tl lik bir alacak için dava açarsanız elinizde senet bile yokken astarı yüzünden pahalıya gelir.
elimde sadece banka dekontu var ve kahretsin ben iyi niyetimin kurbanı oldum ve karşılıksız yani kendi içimden iyi birisi ben istemesem bile kendisi gönderir aslında utancımdan borç verdim diyemedim acildi gönderdim ama ortadan kayboldu mahkemeye versem sizce kesin beni haklı bulurmu yinede yani elimde sadece ona gönderdiğim paranın banka dekontu var bunu mahkemeye sunarsam alacağımı tahsil edebilirmiyim keşke borç olarak verdim deseydim yardımcı olurmusunuz
Borç olarak verdiğini bile söylememişken o parayı geri alma ihtimalin yok.Kendi rızan ve isteğinle o parayı göndermişsin adamda almış.Ortada tehdit yok zorlama yok bişey yok.Bir şey çıkmaz ama emin olmak istiyorsan savcılığa bir dilekçe ver.Kolay gelsin.