-
Kızımın nafakası
merhaba,
2 sene önce boşandım ve kızıma 300 TL iştirak nafakası bağlanmasına hükmedildi,eski koca bikaç kez ödemedi hatta 1 seneliğine nafakasının yarıya düşürülmesi için dava açacağını vs. söyledi fakat böle bişey yapmadı;eski kocanın babası yani kızımın dedesi nafakayı kendisinin ödemek istediğini ayrıca bir hesap açmamı istedi,sanırım aralarında bir sorun var ve kızımın nafakasını kendisi ödemek istiyor,bu durumda kanunen babanın nafakayı ödemediğimi görünecek ya da dedenin ödeyeceği para nafaka olarak gecermi açıkcası benim biraz kafam karıştı sonuç olarak nafakayı ödemek zorunda olan kızımın babasıdır,dedesi değil,ben fırsatçı biri olssam bu durumda babası nafakayı ödemeyor bile diyebilirim aylar sonra bu durumda,ayrıca ben nafakanın uygun şekilde arttırılmasını isteyeceğim zaman yine babasına dava açacağım değilmi bilgilendirirseniz çok sevinirim.
-
Cevap: kızımın nafakası
Kızınızın hakkı olan iştirak nafakasını babasının veya dedesinin ödemesi sizin için neden farkediyor daha açık ifade edebilirseniz, daha kolay yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum. Bu arada nafakanın yükümlüsü baba olduğu için, nafakanın arttırılması için davayı babaya açmanız gerekir.
-
ben bu yükümlülüğün dedesine değil babasına ait olduğunu düşünüyorum onlarda düzenli olsun garanti olsun diyerek kendilerinin ödemek istediklerini belirttiler açıkcası bu bize ileride bir karışıklık olarak dönermi diye düşünüyorum ben babasına dava açıcam arttırması için mesela ama nafakayı ödeyen dede aslında bilemiyorum sonuçta banane ödessin de kim ödersse ödesin de diyebilirim ama bir şekilde içim rahat değil ayrıca bişey daha danışmak isterim artış taleb ettiğimde neye göre artış olur ben şu kadar arttırılsın diyebilirmiyim?
-
Evet yükümlülük babasına ait ama burada asıl düşünülmesi gereken kimin yükümlü olduğundan önce kızınızın menfaati olmalıdır. Hakimin iştirak nafakasına hükmetmesi ile birlikte kızınıza bir alacak hakkı doğar ve bu hak dava ile korunur. Yani ilerde nafaka ödenmezse eski eşinizi dava edebilirsiniz. Nafaka artış talebi için kızınızın ihtiyaçları doğrultusunda bir artış talep edebilirsiniz ama hakim kabul etmeyebilir. Hatta eşinizin çalışacak durumu ve geliri olmaması halinde nafaka yükümlülüğü ortadan bile kaldırılabilir. İştirak nafakasının hükmedildiği davada ödenecek miktara nasıl hakim karar verdiyse, bu davanızda da hakim karar verecektir.
-
sonuç olarak anladığım nafaka ödenecek ya siz rahat olun diyorsunuz sanırım:)ben bir şekilde arttırılması için dava açtığım takdirde herhangi bir artış olurssa yine dede ödeyecek benim içime pek sinmedi açıkcası ama yapacak da bişey de yok babası olacak kişiyle ödedinmi ödeyecekmisin diye uğralşmaktanssa en azından bu şekilde ödeneceğini biliriz
-
Evet rahat olabilirsiniz :) Umarım davanız kızınızın lehine sonuçlanır.