Eski yönetimden kaynaklanan ihmaller silsilesi
Şimdiden hepinize böyle bir hizmet verdiğiniz için teşekkür ederim. Sorum şu şekilde;
Kamu lojmanlarında 2005 yılında emekli olan kalorifer görevlisi Sgk' ya kıdem tazminatı nı alamadığı için dilekçe veriyor. Sgk bir heyet kurarak lojman yönetiminden ilgili döneme ait teftiş yapabilmek amacı ile gerekli evrakları X tarihinde getirmesini yönetime Ptt ile ihbar yoluyla bildiriyor. Şu andaki kalorifer yetkilisi tarafında alınan ihbarname 13 gün gecikme ile yöneticiye iletiliyor. Yönetici ise Sgk ile telefonla irtibata geçtiğinde ise " denetlemeye engel olmakdan" idari para cezası kesildiğini öğreniyor. Buraya kadar olan olaylar 2008 yılına kadar gerçekleşiyor.
Asıl sorun 2009 yılında lojmanda oturmaya başladım. Yukarıda sebebini yazdığım cezai işlem mahkemelerle bu yıla kadar sarktığı için ceza şu sıralarda kesinleşmesinden korkan yeni yönetim parayı şimdiki kat maliklerinden toparlamak için karar almış durumda. Karar ilk toplantıda yeter sayı toplanmadığı için ikinci toplantıda alınıyor. ilk toplantda yönetime vermiş olduğum dilekçemde Kat mülkiyeti kanunu madde 35 bend (e)-(f)-(g) ilgi göstererek itiraz etmiş bulunmaktayım. Atamam gerçekleştiğinden dolayı 1 ila 2 ay içerisinde lojmanı boşaltmam gerekmekte.
Bundan sonra yapmam gereken adımlar nelerdir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Umarım başkalarınada yardımcı olabilirim.
Cevap: Eski yönetimden kaynaklanan ihmaller silsilesi
Personel kıdem tazminatını işveren öder.
Apartmanlarda kat maliki arsa pay değerine göre pay öder.
Kiracılar ödemezler. Cünki kiracı işveren değildir.
Personel kıdem tazminat fonu oluşturulup her kıdem yılı için o yıl içinde pay hesaplanıp banka kıdem tazminat hesabında tutulmalıdır.
Personel is ilişiği kesilince verilir.
Önceki yönetim kıdem tazminat fonu oluşturmamakla hata etmiş.
fonu olusturmamakla hata etmis .
Cevap: Eski yönetimden kaynaklanan ihmaller silsilesi
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
Personel kıdem tazminatını işveren öder.
Apartmanlarda kat maliki arsa pay değerine göre pay öder.
Kiracılar ödemezler. Cünki kiracı işveren değildir.
Personel kıdem tazminat fonu oluşturulup her kıdem yılı için o yıl içinde pay hesaplanıp banka kıdem tazminat hesabında tutulmalıdır.
Personel is ilişiği kesilince verilir.
Önceki yönetim kıdem tazminat fonu oluşturmamakla hata etmiş.
fonu olusturmamakla hata etmis .
Kıdem tazminatını 2005 ila 2008 yılları arasında lojman sakinlerinden toparlayarak ödenmiş.
Şu andaki toplanmak istenen para ise "Denetlemeyi Engelleme" nedeni ile verilen idari para cezası.
Daha doğrusu şu anda ceza iptali için mahkemelik sonucunun ne olacağı belli değil ama yönetim hazırda bulunsun diye aidatlara ilave yapmışlar.
İlginiz için ayrıyeten teşekkür ederim.