1700 TL mahkeme masrafı olabilir mi?
2009 yılında işyerine 30 arkadaşımla birlikte işe iade davası açtık mahkeme sonunda davayı kaybettik ve yargıtayda onandı.bugün eve kağıt geldi 400 tl dosya masrafı diğer masraflarda 1300 tl 1 hafta içinde ödenirse 1300 tl'ye düşüyormu.biz davayı 30 kişi açmıştık herkes 1700 mü ödeyecek yoksa toplam para dava açanlaramı bölünecek tam anlamadım yardımcı olabilirmisinz.eğer herkes 1700 ödeyecekse 40.000 tl çok bir tutar değilmidir.teşekkürler
Cevap: 1700 tl mahkeme masrafı olabilirmi?
Davanıza bakan avukata sorsanız? Diğer 29 kişeye bir şey gitmişmi ? Siz elebaşımıydınız ?
Alıntı:
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
Davanıza bakan avukata sorsanız? Diğer 29 kişeye bir şey gitmişmi ? Siz elebaşımıydınız ?
Uslubunuza dikkat ediniz. Yasal yollara başvurarak hak arayan bir kişiyi "elebaşı" olarak nitelendirmek en hafif tabiri ile saygısızlıktır.
Bu 30 kişi işe dönmek için dava açmak yerine işyerinde birtakım şeyleri kırsa dökse belki bu sıfatı yakıştırabilirdiniz ancak kişiler mahkemede yasal yollarla hak aramışlar. "Elebaşı" yerine "öncü" ya da "lider" sıfatı kullanabilirdiniz. "Elebaşı" şeklinde bir nitelendirme çok ayıp olmuş doğrusu.
Asıl konuya gelince;
Bu dava masrafları içine karşı tarafın avukat vekalet ücretleri, harçlar ve 2009 dan bu yana yıllık yasal %9 faiz binmiştir ve bu nedenle bu kadar tutmuştur. Bir an önce ödemekte fayda vardır, icra yoluna giderlerse bu sefer yeni bir avukat vekalet ücreti (icra takibi için) icra masrafları ve faiz binebilir.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Uslubunuza dikkat ediniz. Yasal yollara başvurarak hak arayan bir kişiyi "elebaşı" olarak nitelendirmek en hafif tabiri ile saygısızlıktır.
Bu 30 kişi işe dönmek için dava açmak yerine işyerinde birtakım şeyleri kırsa dökse belki bu sıfatı yakıştırabilirdiniz ancak kişiler mahkemede yasal yollarla hak aramışlar. "Elebaşı" yerine "öncü" ya da "lider" sıfatı kullanabilirdiniz. "Elebaşı" şeklinde bir nitelendirme çok ayıp olmuş doğrusu.
Asıl konuya gelince;
Bu dava masrafları içine karşı tarafın avukat vekalet ücretleri, harçlar ve 2009 dan bu yana yıllık yasal %9 faiz binmiştir ve bu nedenle bu kadar tutmuştur. Bir an önce ödemekte fayda vardır, icra yoluna giderlerse bu sefer yeni bir avukat vekalet ücreti (icra takibi için) icra masrafları ve faiz binebilir.
Anlayışın ve tarzının bu kadar erken insanlıktan göçeceğini tahmin ediyordum ama gelipte bana sığınmasına çok üzülüyorum... Bende yeterince var ama olmayanlara en basit tabiri ile üzülürüm..
elebaşı :
Anlam: Oyunda arkadaşlarına baş olan çocuk.
Anlam: Kötü, olumsuz iş veya hareketlerde önder olan kimse, sergerde
en hafif tabiri ile saygısızlık nerede ! Polemiğe girmiyorum...