Eski kiracının elektirik borcu ödenmemiş......aboneliği üstüme alamıyorum....
iyi günler değerli hukukçular....
yaklaşık bir yıl önce yeni bir ev aldım...evin elektirik aboneliği evin içinden çıkan kiracıya ait....ödenmemiş yüklü miktarda borcu var.....bu sebeple aboneliği üzerime alamıyorum...ve kendi borçlarımıda ödeyemiyorum....sorularım
1- aboneliği üzerime nasıl alabilirim?
2-sarfiyatın bana ait kısmını nasıl ödeyebilirim...
3- hukuki açıdan sorumlu tutulmamam için nasıl bir yol izlemeliyim...teşekkür ederim....
Cevap: eski kiracının elektirik borcu ödenmemiş......aboneliği üstüme alamıyorum....
Merhabalar. Aynı olay benim de başıma geldi. Tedaş'a tapunuzla gidip dilekçe veriyorsunuz onlar da abone olan kişiyi mükellef tutuyor zaten. Hatta sizin kullandığınız miktarın parasını da o öder. İyi niyetinize kalmış artık..
Cevap: eski kiracının elektirik borcu ödenmemiş......aboneliği üstüme alamıyorum....
Alıntı:
thoahn rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar. Aynı olay benim de başıma geldi. Tedaş'a tapunuzla gidip dilekçe veriyorsunuz onlar da abone olan kişiyi mükellef tutuyor zaten. Hatta sizin kullandığınız miktarın parasını da o öder. İyi niyetinize kalmış artık..
Zannediyorum elektrik idaresinden gelip sayaçta da tesbit yapılıyor. Mesela müteahhitten sıfır ev alındıgında evde elektrik kullanıldıysa eve girmeden sayaçtan tesbit yaptırıp girmek gerekiyor yoksa müteahhitin o ev için kullandıgı elektrik parası da evi alandan çıkıyor :(