Yeniden yapılandırma konusunda
Merhaba arkadaşlar. ben bir bankadan 53000 tl kredi çektim ve bu süre içinde 2 defa yeniden yapılandırdım. banka benden erken ödeme vb. altında toplam 4000 tl para aldı. bende bunu tüketici heyetine sundum ve beni haklı buldular. bu bankanın bana alınan paramı geri vermesi gerektiğini bankanın haksız olduğunu ve 15 gün içinde tüketici mahkemesine itiraz etme hakkı vb. olduğuna dair bir yazı geldi. ben bu aşamadan sonra ne yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: Yeniden yapılandırma konusunda
Şikayet konusu olan hizmetin değeri 1.161,67 TL’nin üstünde ve 3.032,65 TL.’nin altında ise Hakem Heyetlerine başvurulabileceği gibi, Tüketici Mahkemelerine de başvurulabilir.
Ancak bu durumda, Hakem Heyetlerinin kararı delil niteliğinde olup, bağlayıcı değildir. Lehinize olan heyet kararına karşı tarafın uymaması halinde Tüketici Mahkemesine başvurmanız gerekecektir.
Karar sizin lehinize çıktığına göre banka vermiyorum diyorsa sizin mahkemede dava açmanız ve heyet kararını dell olarak göstermelisiniz. Ancak dava açma süresinin bilmiyorum.
Şikayet konusu olan hizmetin değeri 1.161,67 TL’nin üstünde ve 3.032,65 TL.’nin altında ise Hakem Heyetlerine başvurulabileceği gibi, Tüketici Mahkemelerine de başvurulabilir.
Ancak bu durumda, Hakem Heyetlerinin kararı delil niteliğinde olup, bağlayıcı değildir. Lehinize olan heyet kararına karşı tarafın uymaması halinde Tüketici Mahkemesine başvurmanız gerekecektir.
Karar sizin lehinize çıktığına göre banka vermiyorum diyorsa sizin mahkemede dava açmanız ve heyet kararını dell olarak göstermelisiniz. Ancak dava açma süresinin bilmiyorum.
Banka ya gittim. paramın iadesini istedim, reddetti. bana dedilerki sen bu parayı almayı unut. daha şimdiye kadar alan olmadı.ben de dedim ki alanlar nasıl aldı. dediler alanların dosyalarında eksik vardı biz senin dosyana baktık. herşeyin tam dediler.kafamı karıştırıp geri geldim. bankada 15 gün içinde tüketici mahkemesine itiraz etmedi gibi. tüketici hakem heyeti,nin kararını bağlayıcı bulmadılar ondandır. acaba dava açarsam kazanma şansım yüksek mi yoksa düşük mü?