Sms Atılarak Hakaret ve Tahrik Etmek
Selamlar,
Cep telefonuma tanıdığım biri beni tahrik edici ve hakaret - iftiraya yönelik mesajlar gönderdi, bende cevap vermedim...
Mesajı silmedim telefonda duruyor bu şahsı nereye ve nasıl şikayet edebilirim? Ayrıca hakkında dava açılırsa mahkemeye gitmeme veya avukat tutmama gerek var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Cevap: Sms Atılarak Hakaret ve Tahrik Etmek
Önce mesajların fotoğrafını çekin, sonra dilekçeye mesajların tarih, içerik, gönderen numara gibi bilgileriyle birlikte bir dilekçe yazın, mesajların fotolarını da ekleyin.
Her ne kadar bu foto ve telefonda duran mesaj kesin delil değilse de, zannedersem yine de oldukça kuvvetli sayılıyor.
Dilekçenizi bulunduğunuz ilin cumhuriyet başsavcılığına hitaben yazıp adliyeye gidiyorsunuz. Orada şikayetleri alan bir birim (sanırım cumhuriyet savcısı) vardır, sizi zaten yönlendiriler.
Dilekçenizi ve ifadenizi vereceksiniz.
Bu bir suç duyurusu olduğundan başka bir şey yapmanıza gerek olmayabilir. Çünkü davayı siz değil, savcılık açacaktır eğer uygun görürse. Uygun görülmezse dava açılmayacaktır.
Cevap için teşekkürler, peki savcı dava açarsa avukata ihtiyacım olacak mı? Ve mahkemeye gidecek miyim?
Dava açılır da mahkemeye gitmezseniz sms leri gönderen istediğini söyler ve siz orada olmadığınızdan itiraz şansınız olmaz, ceza almadan kurtulma şansı artar.
Avukat şart değil ama eğer avukatınız olursa ve sizin yerinize ya da sizinle birlikte davaya katılırsa, daha çok ceza aldırma şansınız artmaz mı ?
Alıntı:
Juventus rumuzlu üyeden alıntı
Cevap için teşekkürler, peki savcı dava açarsa avukata ihtiyacım olacak mı? Ve mahkemeye gidecek miyim?
mahkemeye gideceksiniz savcı olayı mahkemye gönderirse müşteki olarak katılacaksınız.
ancak ben atmadım dediği zaman kurtulur bu tarz davalarda bi sonuç çıkmıyo bilginize.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Dava açılır da mahkemeye gitmezseniz sms leri gönderen istediğini söyler ve siz orada olmadığınızdan itiraz şansınız olmaz, ceza almadan kurtulma şansı artar.
Avukat şart değil ama eğer avukatınız olursa ve sizin yerinize ya da sizinle birlikte davaya katılırsa, daha çok ceza aldırma şansınız artmaz mı ?
Tamam teşekkürler.
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
mahkemeye gideceksiniz savcı olayı mahkemye gönderirse müşteki olarak katılacaksınız.
ancak ben atmadım dediği zaman kurtulur bu tarz davalarda bi sonuç çıkmıyo bilginize.
telefon, mesajı atan şahsın üzerine kayıtlı olduğu halde "ben atmadım" diyerek kurtulacaksa herkes sms göndererek hakaret edip sonra "ben atmadım" demez mi? ben bu mantığı anlayamadım?...