Cevap: avukatın alacağı ücret??
Hukuki problemi hızlı ve pratik bir şekilde çözen avukatı cezalandırmak ne kadar doğrudur sizce?
sizce ücret olarak 1000 lira yeterli değilmidir bu durumda??
Bu tip durumlarda alacağın %15 inden az olmamak üzere ücret kararlaştırılabilir. %15 yani 1500 teklif etmenizi tavsiye ederim.
bu arada konunun çözülmesi avukattan ziyade konunun kendi çözümüyle alakalı zaten konu çözülmeye hazırdı sadece bir kişi el atacaktı ve avukat burda devreye girdi.. benim amacım cezalandırmak değil elbet sadece 1000tl rakamı bu iş içi yeterli olmazmı?
sayın litigation.. avukatla bi sözleşmemiz yok ve illaki 2000 lira olarak benden para talep ediyor.. ve benim 2000 lira verecek durumum yok şuan.. eğer bu parayı veremezsem avukat ne gibi yaptırım uygular.. mesela bana dava açabilirmi ??
Farzedin ki dava açtınız 2 sene sürdü. 1 sene de temyiz. 3 sene sonra bu alacağı almak için avukata peşin ne ödeyecektiniz? Belirttiğim gibi %15 teklif ediniz.
işte avukat 2000 liradan bir kuruş aşağı inmiyor.. ve bende bu parayı ödeyemiyorum.. avukat ödeyemediğim bu para için bana dava açabilirmi sizce??
Herkes herkese dava açabilir, icraya verebilir. Avukat açar demem mümkün mü? Bilemem ki. En güzeli anlaşın. Yarın öbürgün yine işiniz düşebilir.
anlaşmaya yanaşsa anlaşıcam ama yanaşmıyo.. neyse çok teşekkür ederim..