Şikayetime cevap verildi ancak elimde faturam yok,ne yapabilirim ?
2011 yılı nisan ayında bir mağazadan kaban aldık.Kaban bu kış kullanıldı ve döküntü kumaş gibi bi kaç ay içinde tüylenmeye ve çok kötü olmaya başladı.İyi bir fiyata ciddi anlamda pahalı da bir mağazadan almıştık.Tüketici haklarına götürdük evet hakkınız var,değerlendirmeyi alacağız ancak bize fiyatını belirten bir kağıt,fatura getirmeniz gerek dendi.Ancak 1 sene geçtiği için elimizde fatura yok.Fiyatını biz tam olarak biliyoruz,aldığımz mağaza da aynen o fiyat olduğunu onaylıyor.Ancak bize fatura veya herhangi bir fiyat belirten kağıt vermiyor.Buna hakkı var mı ? Bu durumda nasıl bir yol izlenebilir ???
Cevap: Şikayetime cevap verildi ancak elimde faturam yok,ne yapabilirim ?
evrağı saklamak sizin sorumluluğunuzdaydı. Firmanın doğrudan doğruya muhasebe servisi ile ile bir görüşün derim belki size bir fotokopisini verebilirler. Eğer kredi kartından aldıysanız. Tam satın alma tarihini ve saatini ektrenizden bakıp söyleyebilirsiniz.
İlginç olan şey evet kredi kartıyla aldım ama kartta görünmüyor.Ekstrelere bakıyorum bulamıyorum.Zaten bulsak fişe gerek yok fiyat belirten birşey olduğu için kabul edecekler.Fişi evet bizim saklamamız gerekir ama kim her alışverişinin fişini saklar ki ??? Üstelik 1 yıl geçmiş üstünden.Evde çuvallarca fiş olurdu...Mantıklı ve münkünatlı değil bence bu.Şimdi tekrar gidip muhasebeciyle görüşme talep edersem bir şansım olabileceğini söylüyorsunuz yani.Deneyelim bakalım.Teşekkürler
Aslında aldığınız ürünlerin fiş, faturalarını 2 sene (yada garanti süresi boyunca), kredi kartı sliplerinizi de ekstreniz kesilene kadar saklamanız gerekir fakat pratikte her ürün için bu pek mümkün olmuyor. Ama bundan sonra kimi ürünler için biraz daha dikkat edersiniz. :)