Hakimin avulatlık ücretine tabii tutması
Mrb. 2 gün önce boşanma davam vardı karar verileceğine dair bana tebligat geldi. önceden avukatım vardı ve istifa etmişti.karşı tarafın 2 avukatı vardı hakim karar duruşmasında öğrendiki avukatları ile kavga etmişler yeni vekil tutmuş. Oda vekalet namenin aslı değil fotokopisini getirmiş hakim sinirlendi aslı içi son 1 duruşma erteliyorum dedi. Benim önceki avukatım için bana masraflarınızı getirin avukatında işlemlerini yaptırsın avukatlık ücretine tabii tutacam avukatlık ücretini alması için dedi. Şimdi bu davanın ben reddini istemiştim. Tahminim hakimin konuşmasına göre dava red edilecek ve masrafı karşı tarafa yıkacak bana bunun için mi söyledi anlamadım. Bide kendi gelen avukat neden aslını değil fotokopisini getiriyor niyetleri davayı uzatmakmıdır bunların hakim zaten karar verecektim tekrar avukata gerek yoktu falan dedi. bunlar avukatlık ücreti ne kadar ödeyecek 8 duruşmaya istifa eden avukatları girdi ve şimdi bir yeni avukat daha masraflar avukatlık ücreti ne kadardır? bana aydınlatabilirmisiniz. Şimdiden TŞK
Cevap: Hakimin avulatlık ücretine tabii tutması
Hakimin konuşmasından dava reddedilecek gibi birşey çıkarmayın hüsrana uğrarsınız sonra.
Aile mahkemeleri (asliye hukuk mahkemeleri)nde takip edilen davalarda avukatlık ücreti 1.200 TL'dir. Haksız çıkandan alınır. Kişinin vekili 10 tanede olsa tek bir vekalet ücretine hükmedilir: 1.200 TL
Hüsrana uğranılacak durum olsa neden benim avukatıma masrafını ver karşı tarafa yükliyecem dedi. Bu ne demektir sizce? Ben davanın başından beri red istedim ve ortada ziynetlerim vs daha çok şeyi sunup istemedim bile
Bu arada sundukları hiçbirşeyin isbatını dahi veremediler hakime. Ne istedilerse boş çıktı. Bu durumda ne dersiniz :)
Hayırlısı olsun, siz böyle düşünüyorsunuz.. Bakalım davaya bakan hakimde sizin gibi mi düşünecek...
Dava ispat edilemediyse elbette reddedilecektir.