Alacagımı 2 yıldır alamıyorum
Merhaba
2 yıl önce kazanmış olgum istirdat davasını sonucunda alacak davası açtım.
Ancak borçlu olan şirket bir iş hanında küçük bir yer kiralamış ve kapısı kapalı.
Avukat aracılıgıyla gönderdiğimiz bütün ihbarnameler geri dündü elimiz kolumuz bağlı hiç birşey elimizden gelmiyor.
(Şirket ortaklarına madde 89 yoluyla yazı gönderdik borçu ödemeleri için bizim borcumuz yok diyerek itiraz ettiler )
Başka yapabilecegimiz bir şey varmıdır acaba ?
Cevap: Alacagımı 2 yıldır alamıyorum
Merhaba sanırım bu konuyla ilgili kimse birşey bilmiyor son olarak şu demek istiyorum
Alacaklı olduğum şirketin ortaklarının onlarca değişik ünvanlarda şirketleri de var ortakların ortak oldukları diger şirketleri bana borçu olan şirketten dolayı bu şirketleri bağlarmı Tşk
Şirket ortaklarının şirket borcundan sorumluluğu şirket mal varlığı ile sınırlıdır. Şirket borçlarından dolayı ortakların şahsi mal varlıklarına gidilemez. Buna rağmen uygulamada bazı hukuksal yöntemler ile tahsil olanağı oluşturma çalışmaları olduğunu ifade edebilirim. Bir avukata danışmanızı öneriyorum.
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Şirket ortaklarının şirket borcundan sorumluluğu şirket mal varlığı ile sınırlıdır. Şirket borçlarından dolayı ortakların şahsi mal varlıklarına gidilemez. Buna rağmen uygulamada bazı hukuksal yöntemler ile tahsil olanağı oluşturma çalışmaları olduğunu ifade edebilirim. Bir avukata danışmanızı öneriyorum.
İsmail Bey bir avukatım var ama sanırım onunda elinden bir şey gelmiyor. Artık yeni Türk Ticaret Kanununda böyle uyanık geçinen kişilere karşı bir kanun çıkacakmı bakalım onu beklemekten başka çarem yok galiba Tşk