Eski Tapular İçin Hak Sahipliği?
Öncelikle yazımı annem adına yamak istiyorum çünkü benim üzerimden karmaşık bir hal alıyor
Anneannemin üzerine kayıtlı Tekirdağ'da birçok arsa olduğunu duydum.Bu haktan annem yararlanmadı daha doğrusu üzerine düşmedi.Şu anda annem de anneannem de vefat etti ve bu arsalarla ilgili elimizde tapu vs. bulunmamaktadır. Bu durumda bu arsaların tapularını çıkartabilir miyim? Çıkartabilirsem nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca anneannem in nüfusu ve mevcut malları Kırklareli'nde bu işlemleri yapmak için Kırklareli'ne gitmem gerekli mi?
Cevap: Eski Tapular İçin Hak Sahipliği?
Ben de benzer durumdayım yardımcı olabilecek kimse yokmu ?:alala
Yardımcı olabilecek avukat veya bilgi sahibi kimse yokmu:'(
Tapu senedinizin olmaması önemli değil. İlgili tapu kütüğünde aileniz adına bir kayıt varsa sizi bekleyen bir süreç var. Herhangi bir kayıt yoksa; fakat delillendirme olgunuz kuvvetli ise yine bir süreç söz konusu. Avukat desteği almanızı öneririm.
Peki bizim ilk etapta ne yapmamız lazımönce nüfus müdürlüğünden kayıt çıkartın sonra tapuya gidin dediler ama?Yani kütük kaydı var
en karmaşık işlerden biri ile karşı karşıya kalmışsınız, öncelikle bu tarz duyumlar alan insanların önemli bir kısmı mallarını sahiplenmediği için o taşınmaz kadastro geçtiği tarihte ya başkası adına tescil ediliyor ya da maliye hazinesi adına, bu durumda hiçbir şey yapamazsınız.
şayet hak sahibi adına tescil yapılmışsa, kayıtta soyadı olmayacağından tapudan TAKBİS sorgulaması yapamayacakın
tahmini birkaç bölge bulursanız işiniz kolaylaşır