Senedin ödenememesi durumunda ne olur?
arkadaşım bana bir mal karşılıgında 20 adet 350tl'lik senet imzaladı şuanda toplam borcu 7000tl ve 3 senedi geçmesine ragmen ödemeye yanaşmıyor.bu durumda nereye başvurmam gerekir ayrıca bu ücreti ödemese ne olur.üzerine kayıtlı hiçbir mal varlıgı bulunmamakta ve şuanda sabit bir maaşı bulunmamakta bu durumda ödemenin tahsilatını yapabilirmiyim yoksa hiçbir şekilde alamazmıyım.yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Cevap: senedin ödenememesi durumunda ne olur
Ödenmeyen senetler ve hatta muaccel olmamış yani vadesi gelmemiş senetler için ihtiyati haciz işlemi başlatmak üzere bir avukata danışabilirsiniz. Ancak borçlunun hiçbir malı olmadığını düşünüyorsanız sevgili AKP tarafından kaldırılan hapis cezaları da bulunmadığından hiçbir şey alamayabilirsiniz.
öncelikle yanıt vermiş oldugun için teşekkür ederim.üzerine kayıtlı mal varlıgı bulunmamakta ancak ben bu senetleri hiçbir şekilde alamazmıyım yoksa 5 yıl sonrada olsa alabilirmiyim bunu bilmiyorum.ileride bir işe girdigi taktirde maaşına el koyabilirmiyim veya üzerine 5 yıl sonra bir araç aldıgında bunu haciz ettirebilirmiyim bunu bilmiyorun. zaten hiçir şekilde tahsilatı olmadıgı durumda senetin hiçbir hukuki mantıgı olmayacaktır.
10 yıl kadar üzerinde bir mal varlığı olur yada maaşı olursa haciz koydurabilirsiniz. senet tarihinden 3 seneye kadar icra müdürlüğüne başvurmanız 3 seneden sonra hukuk mahkemesi hakimliğine alacak davası açmanız gerekmektedir.
vermiş oldugunuz bilgiler dolayısı ile teşekkür ederim. sonuç her ne olursa olsun 10 sene sonrada olsa bu senedin tahsiladını gerçekleştiricem. ödeme güçlügü çekebilir bunu anların ancak dalga geçmesine tahamülüm olmadıgı için dava edicem ve kuruşu kuruşuna tahsilatını gerçekleştiricem. beni bu kadar sıkıntıya sokması daha sonrada dalga geçmesi anlaşılır gibi degil. tekrar tekrar sizlerden teşekkür ederim.