Mardin Valiliği/MEB'de Norm Kadro Atama İptali/Dava konusu olabilir mi?
Mardin Valiliği tarafından yayınlanan "Norm Kadro Fazlası Öğretmenler" (http://mardin.meb.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=919:n orm-kadro-fazlasi-ogretmen-atamalarinin-iptali-ile-ilgili-karar&catid=4:genel-duyurular&Itemid=37) konulu yazı ile ilgili valilik onayları (29 Mart ve 4 Nisan) ile yapılan norm kadro atamaları 11/04/2012 tarih ve 28261 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile kabul edilen 4+4+4 olarak bilinen yasaya istinaden öğretmenlerin mağduriyetin giderilebilmesi (normlarında buna bağlı olarak değişebileceği) adına iptal edilmiş ve öğretmenlere bu yıla mahsus yapılan atamanın kabülü ya da reddi yönünde seçme hakkı tanınmıştır.
Bu bağlamda diğer il milli eğitim müdürlüklerinin (aynı dönemde) aynı yönetmelik bağlamında aynı amaçla hizmet gereği yapmış oldukları norm kadro atamalarına bireysel olarak eşitlik ilkesi gereğince iptal/yürütmenin durdurulması davası açılabilir mi?
Mardin Valiliğinin öğretmen lehine olacak bir uygulamayı hayata geçirmesi aynı nedenle ataması yapılan farklı bölgelerdeki öğretmenler için de emsal teşkil eder mi?
Saygılarımla
Cevap: Mardin Valiliği/MEB'de Norm Kadro Atama İptali/Dava konusu olabilir mi?
Bence dava da açılabilir, emsal de teşkil edebilir.
Cevap: Mardin Valiliği/MEB'de Norm Kadro Atama İptali/Dava konusu olabilir mi?
değerli katkınız için teşekkür ederim...