Haberim olmadan hakkımda yürütülen bir dava
Mrb
Geçen e devlet sayfama girdiğimde hakkımda 2009 yılında açılmış açık olan bir davayı gördüm.Orda mirasçı olarak görünüyorum ve davalı ise Valilik görünmekte ama benim böyle bir davadan hiç haberim olmamıştı.Bu konu hakkında ayrıntılı bilgiyi nerden nasıl alabilirim bilgilendirirseniz sevinirim..Tsk
Cevap: Haberim olmadan hakkımda yürütülen bir dava
Davanın görülmekte olduğu mahkemeye başvurup dava hakkında bilgi alabilir, dosyanın fotokopisini edinebilirsiniz.
Davanın görülmekte olduğu yere gidebilecek durumunuz yoksa, bulunduğunuz yerdeki aynı tür mahkeme vasıtasıyla davanın görüldüğü mahkemeye hitaben dilekçe yazabilir, güncel adresinizi bildirir, ve masrafını yeterli miktarda posta pulu olarak ekleyerek dosyanın bir suretinin tarafınıza gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
vatandas.uyap.gov.tr adresinden davanın safahati hakkında kısıtlı bilgi edinebilirsiniz.
UYAP servisine cep telefonunuzla abone olup, Türkiyenin herhangi bir yerinde hakkınızda açılan davalardan veya icra takiplerinden ve her türlü iş ve işlemden kısa mesaj yoluyla haberdar olabilirsiniz.
https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandasportal/index.html
Cevap: Haberim olmadan hakkımda yürütülen bir dava
Alıntı:
Jilet rumuzlu üyeden alıntı
Davanın görülmekte olduğu mahkemeye başvurup dava hakkında bilgi alabilir, dosyanın fotokopisini edinebilirsiniz.
Davanın görülmekte olduğu yere gidebilecek durumunuz yoksa, bulunduğunuz yerdeki aynı tür mahkeme vasıtasıyla davanın görüldüğü mahkemeye hitaben dilekçe yazabilir, güncel adresinizi bildirir, ve masrafını yeterli miktarda posta pulu olarak ekleyerek dosyanın bir suretinin tarafınıza gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
vatandas.uyap.gov.tr adresinden davanın safahati hakkında kısıtlı bilgi edinebilirsiniz.
UYAP servisine cep telefonunuzla abone olup, Türkiyenin herhangi bir yerinde hakkınızda açılan davalardan veya icra takiplerinden ve her türlü iş ve işlemden kısa mesaj yoluyla haberdar olabilirsiniz.
https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandasportal/index.html
Eğer elektronik imza veya mobil imza sahibi iseniz mahkemenin tüm evraklarına erişebilir bilgisayarınıza suretlerini indirebilirsiniz... ;)