Satın almak istediğim evdeki kiracı hakkında
Merhaba,
Konu başlığıma uygun forumda başka konular olmasına rağmen tam olarak benim sorunuma yakın bir konu bulamadığım için yeni konu açma ihtiyacı duydum.
hali hazırda kiracı durumundayım ve çok beğendiğim bir ev için ev sahibi ile anlaşmak üzereyim. bu evde ise yeni kiracı bulunmakta... bu kiracıyı çıkarmak için gerekli olan prosedürleri diğer forumlarda okudum ( satın aldığımızda hemen bir ay içinde noterden ihtar çekilmesi ve 6 ay içerisinde evin tahliye edilmesi gerektiği ile ilgili). eğer bu süre sonunda kiracı çıkmaz ise açacağım tahliye davası ve sonrası geçecek zamanın nekadar olacağını tahmin edemiyorum. sonuçta hem şuan oturduğum evin kirasını ve kredi parasını ödeyecek durumum yok. Kiracının yasal hakkı olan 6 ay dan sora açacağım tahliye davası süreci ve sonuçlanması için gereken süre nekadar olacağına dair bilgisi olan varsa yardımınızı bekliyorum.
Ayrıca bu 6 ay da kiracı kirayı ödemez ise çekeceğim ihtarlar sonrası açacağım tahliye davası süreci ve sonlanması dahil yaklaşık nekadar bir süreç beni bekler? bunu da tahmin edemiyorum.
Hepinize ilginiz için şimdiden teşekkür derim.
Cevap: satın almak istediğim evdeki kiracı hakkında
Öncelikle yeni eviniz hayırlı olsun...
Kendinizde ifade ettiği şekilde satım işleminden itibaren 1 ay içerisinde ihtarname göndermek ve tahliye etmezse 6 ay doluncada yeni malik olma nedeniyle tahliye davası açma hakkınız bulunmakta...
Uygulamada dava süresi mahkeme dosya yoğunluğuna göre değişmekle birlikte en iyi ihtimalle 5 aylık bir süreci gözönüne almalısınız. yani ortalama 1 yıllık süreçte evinize yerleşmeniz mümkün olabilecektir. Ancak daha hızlı olamk adına kiracı ile anlaşarak ve durumunuz elveriyor ise kiracının taşınma giderlerinin bir kısmnına iştirak ederek anlaşma yoluna da gidebilirsiniz.
Cevap: satın almak istediğim evdeki kiracı hakkında
Alıntı:
avaysegul rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle yeni eviniz hayırlı olsun...
Kendinizde ifade ettiği şekilde satım işleminden itibaren 1 ay içerisinde ihtarname göndermek ve tahliye etmezse 6 ay doluncada yeni malik olma nedeniyle tahliye davası açma hakkınız bulunmakta...
Uygulamada dava süresi mahkeme dosya yoğunluğuna göre değişmekle birlikte en iyi ihtimalle 5 aylık bir süreci gözönüne almalısınız. yani ortalama 1 yıllık süreçte evinize yerleşmeniz mümkün olabilecektir. Ancak daha hızlı olamk adına kiracı ile anlaşarak ve durumunuz elveriyor ise kiracının taşınma giderlerinin bir kısmnına iştirak ederek anlaşma yoluna da gidebilirsiniz.
Ayşegül Hanım,
Daha önce bahsettiğim içinde kiracı olan evi satın aldım. Fakat eski ev sahibi kira kontratını kaybettiğinden dolayı şu anda kira kontratı elimde yok. Evde şu anda 2 kişi oturuyor ve kira sözleşmesi kimin üzerine yapıldığını bilmiyorum. İhtiyaç sebebiyle evi 6 ay içerisinde boşaltmaları için ihtar çektim fakat kira sözleşmesindeki kişiyi bilmediğimden evde oturanlardan birinin adına gönderdim. Bu durumda eğer kira sözleşmesini diğer kişi yaptıysa benim yasal olarak çektiğim ihtar geçersiz olur mu?
Bu durum ile alakalı forumlarda bir konu bulamadığımdan yardımınızı bekliyorum. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla