Cinsel Taciz ve Kişinin Huzurunu Bozma Suçu
merhaba herkese iyi akşamlar diliyorum.
Forumda ki aramalarıma rağmen sorunumla ilglili herhangi bir bilgiye ulaşamadım.
Ben memur olarak çalışmaktayım ve Haziran 2011 yılında yurtdışına görevlendirildim. Temmuz 2011 ayında hakkımda bir şikayetten dolayı ifade vermem için tebligat gelmiş çalıştığım yere ve çalıştıgım yerden nisan 2012 ye kadar yurtdışında görevli olduğumla ilgili yazı yazılmıştır. Fakat benim görev sürem haziran 2012 ye kdar uzamıştır. İş yerimden görevim uzadığından dolayı ikinci bir yazı yazılmamıştır. Çünkü çalıştığım yere herhangi bir yazı gelmemiştir ikinci kez. Doğal olarak bu ana kadar ben herhangi bir ifade vermedim. Sorularım şunlar olacak;
--- İşyerinden yazılan yazıya rağmen haziran 2012 ye kadar görev suremin uzaması sebebiyle hakkımda yakalama kararı çıkartılabilir mi?
--- Uyap'tan takip ettiğim kadarıyla hakkımda herhangi bir dava açılmamıştır. İfade vermediğim için mi dava açılmamıştır? Yada herhangi bir şekilde şikayet geri alınmış mıdır? Bunun durumunu nasıl öğrenebilirim?
Bir ikinci durum ; şikayet edildiğim durum cinsel taciz ve kişinin huzurunu bozma . Telefonumdan bu şahsa mesajlar gönderilmiş ve içeriğinde telefonunun internet alındığını ve tanışmak istediğimi soylediğim mesajlarmış.
Fakat bu tarz bir mesajı ben göndermedim bir şekilde benım telefonumdan gönderilmiş. Tebligatta telefonun hangi siteden alındığı sorulacaktır? diye bir soru var ve uzlaşma formu doldurulacaktır yazıyor.
---Uzlaşma formu nedir? İfade vermeye gittiğimde dolduracak mıyım ?
---Bu tarz bir mesajı ben göndermeme ragmen şikayet edildim. Fakat bunu anlatmam sanırım çok zor olacak... Telefonumu iş yogunlugundan dolayı çeşitli departmanlarda çok fazla sayıda unuttum. Bu sırada gönderildiğini düşünüyorum. Buna dikkat edilir mi??
---Daha önceden herhangi bir şekilde bu tarz bir şikayette bulunulmadım. Bu tarz bir mesaj göndermeme rağmen ceza alır mıyım ? Cezam ne olur?
--- Avukat desteği almam ne kadar doğru olur?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...
Cevap: Cinsel Taciz ve Kişinin Huzurunu Bozma Suçu
yardımcı olacak kimse yok mu acaba ?