Cevap: Kasıt Olmadan Yaralama
Anlattıklarınıza göre siz haklısınız. O halde yargılama sonucunda da sizin haklı çıkmanız beklenir.
Ancak hukukta "usül" çok önemli. Bir dilekçeyi yanlış makama vermek, bir şeyin süresini kaçırmak v.s. gibi hukukçu olmayan birinin kolayca bilemeyeceği birçok husus karşınıza çıkar ve yüzde yüz haklı iken insan hak kaybına uğrayabilir.
Bu yüzden naçizane tavsiyem derhal TANIDIK bir avukat bulmanız. Süreci avukatınızla yönetmeniz durumunda işiniz kolaylaşacaktır.
Neler yapılacağını da avukatınızla birlikte daha iyi tartışabilirsiniz; Muhtemelen avukatınız tarafından sizin de şikayetçi olup her ikinizin de "müşteki sanık" durumunda olmanız uygun görülecek.
Eğer eski HAGB kararınız olmasa "bir şey olmaz, rahat olun" demek kolaydı. Çünkü böyle bir arbede sonucu olan olayda bir tarafın suçlu çıkması çok kolay olmaz ama 4,5 yıllık HAGB var işte...
Cevap: Kasıt Olmadan Yaralama
Şenol bey öncelikle ilgi ve alakanız çok teşekkür ederim, öncelikle hukuki süreci Avukat aracılığıyla yönlendirdiğimizi belirtmek isterim sizinde dediğiniz gibi bende karşı taraftan şikayetçi oldum. Yanlız şu an karşı tarafın kati raporu gelmediği için dosya karakol aşamasında.Hiçkimse karşı tarafa tanıklık yapmadı aksine tüm sınıf benim lehime gelip ifade vermek istedi fakat karakol abartmanıza gerek yok dedi iki şahitte yeter dedi ama ben 5 kişi götürdüm. Birde şöyle bir durum var burnu kırılan taraf hastanedeki ilk ifadesinde burnumu çarptım demiş sonra işi ranta dönüştüreceğini düşünüp gece fikrini değiştirip benim ona saldırdığımı burnunu kırdığımı söyleyip şikayetçi olmuş. Bu çelişkili ifadeleri onun için dezavantaj sağlamazmı? Avukatımada danışmama rağmen sizde taktir edinki bu olay beni çok huzursuz etti sizlerinde görüşlerinizi almak istedim.