Aldığım ayakkabı ayağımı yara yaptı!
Merhaba,
Bİr spor ayakkabı satan mağazadan ünlü bir markanını ayakkabısını aldım ve ertesi gün, dışarı çıktım. Ayağımda 5-6 saaat kaldı ve eve gelince bir baktım ki, sağ ayağımın arkası topuk üstü kan içindekalmış, hafif acıyordu da önemsememiştim, geçer diye düşünmüştüm. KAn , ayakkabıya da bulaşmış iç kısmına. AMa sol ayakta bir şey yok. Ayağımda da sorun yok, sanmıyorum. Bugüne kadar sağ ayakta olup sol ayakta olmayan bir şey olmadı çünkü.
Bu ayakkabıyı iade edebilri miyim? NOrmalde mağaza 30 gün içinde giyilmemişse değişim yapıyor. Ben bu ürünü götürdüğümde, bakacaklar ki giyilmiş. Nasıl bir prosedür var, napmam laazım? Benim kendim götürüp ayağımı mı göstermem lazım yoksa kardeşim götürse de olur mu? İade istemiyorum, değişim de olur. Fabrikaya filan gönderip test filan ederler mi yoksa direk değişim isteme hakkım var mı başka , farlı bir ürün?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Aldığım ayakkabı ayağımı yara yaptı!
Merakımı bağışlayın ayakkabı aldığınız yer flo mağazası mı?
Mağzaya gidip iade talebinizi belirtin. Eğer mağza ile ile çözüme ulaşamazsanız, tüketici hakem heyetine gidebilirsiniz. Heyet bilirkişi tayin edip ayakkabıyı inceletecek ona göre karar verecektir.
Alıntı:
kubur rumuzlu üyeden alıntı
Merakımı bağışlayın ayakkabı aldığınız yer flo mağazası mı?
Hayır. SPortive idi.
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
Mağzaya gidip iade talebinizi belirtin. Eğer mağza ile ile çözüme ulaşamazsanız, tüketici hakem heyetine gidebilirsiniz. Heyet bilirkişi tayin edip ayakkabıyı inceletecek ona göre karar verecektir.
Mağazaya o gün götürdüm ve firmaya gönderdler. Bugün gelmiş cevap firmadan, red olunmuş. Mağazanın yani Sportivein ilgisi yok sanırım bu olayla? Çünkü onlar satmakla yükümlüler ve ürün giyilmiş ,onlar geri alamaz sanırım. O yüzden Nike için tüketici heyetine mi gitmeliyim?
Ayağımda da sorun olmadığuına göre nasıl olacak şimdi böyle, napmam lazım? Tekrar giyip ayağımı yara mı yapayım göstermek için , nasıl olacak tüketici hakem heyeti?
Lütfen cevaplarıonızı bekliyorum.
Ayakkabıda bir sorun var değil mi? Bu sorunu ayakkabıdan anlayan birisi fark edemez mi?
Büyük ihtimalle var evet. ANlayan birisine göstermedim ama fabrikadan olumsuz cevap geldi, kullanıcı hatasıymış.
Alıntı:
zatzot rumuzlu üyeden alıntı
Büyük ihtimalle var evet. ANlayan birisine göstermedim ama fabrikadan olumsuz cevap geldi, kullanıcı hatasıymış.
Kullanıcı hatası nasıl oluyormuş.? Papucu ayağa ters mi sokmuşsun.? Bir zahmet kullanıcı hatası olmadan nasıl kullanılırmış onuda öğrenseydin,buraya yazsaydın bizde ayakkabı nasıl kullanılır öğrenseydik.
O kadar ayakkabı aldım kullanma kılavuzu görmedim.Ne günlere kaldık.
kullanıcı hatası = bağcıklı ise gevşek bağlanmış olabilir..
ilçe kaymakamlığına gidiliyor, tüketici masasına başvuruluyor. a4 kağıdına ........... tarihinde aldığım ayakkabı....... ile başlayan ve ........kullanıcı hatası ile biten bir dilekçe yazılıp veriliyor.. Gerisi malumumuz..
Ben daha almaya igtmedim ayakkabıyı, telefonda mağaza çalışanından aldığım bilgi bu ne yazık ki. Nİkein numarasını istedim de uğraşmak istemedim arayıp. Tekrar dedim yollayın, belki bu sefer anlarlar hatalarını. O kadar para verdim, ayağım yara oldu ve bir aydır ayakkabısızım en kötüsü. Umarım bu sefer olur düzeltirler. Daha sonra yine bilgi vereceğim.
2. kez yolladım fabrikaya ve yine red olunmuş o ayakkabı Nike tarafından. Şimdi napmalıyım, tüketici hakları derneğine mi gitmeliyim fiş ve ayakkabıyla birlikte?