Cevap: Velayetin alınması
Sayın onder1979 ;
Anlattığınız Şekilde Şartlarınız Uygun İse Rahat bir şekilde zahmetsizce çocuğunuzu alırsınız. Ancak;
Yeniden evlendiğinize göre şimdiki eşinizinde olurunu almanız evinizdeki huzur açısından çok önemli bir olgudur.
Eğer Anne hakikaten öz veri ile müşterek çocuğunuzun haklarını koruyor ise bu kanaatte iseniz bence hiç dokunmayın ne kendinizin nede çocuğun huzurunu kaçırmayın.Bunu derken çocukla olan iletişiminizide kesmeyin.
Saygılarımla....
Cevap: Velayetin alınması
Sayın "onder1979" bana göre anlattığınız gerekçe ile çocuğun velayetinin el değiştirme ihtimali zor gözüküyor.Eski eşinizin özel yaşantısı onu ve karşı tarafı bağlar bu ilişkiden sonuç çıkarabilecek tek kişi adamın eşidir, zira evli olmasına rağmen eşinin bir başkası ile olan münasebetine istinaden boşanma davası açabilir eski eşinizede tazminat davası açabilir ama burada çocuğunuzun velayetini almak için size yeterli gerekçe çıkmaz gibi gözüküyor.Benim izlenimlerime göre çocuğun velayetini elinde bulunduran ebeveyni çocukla ilgileniyor, menfaatleri gereği her türlü ihtiyacını karşılıyorsa yani annelik yapıyorsa özel hayatındaki bu tür teşebbüsleri çokta velayeti etkilemez diye düşünüyorum.Taraflar kalkıp deseki biz birbirimizi seviyoruz, adam da kalkıp ben eşimden boşanacağım ve x hanımla evleneceğim o zaman ne diyeceksiniz bu ve bunun gibi bir sürü seneryo yazılabilir.Unutmayın kanunlarımız her zaman yazıldığı gibi uygulanmıyor, eski eşinizin yaşantısı sadece çocuğunuzun durumu çok kötü durumda ise annelik görevi yapılmıyor, bakımı yapılmıyor sevgiden ve ilgiden yoksun durumda ise sizi bağlar ve o zaman velayeti almak için çocuğun şartlarının yanında annesinin özel yaşantısınıda belirterek elinizi güçlendirebilirsiniz, ama böyle bir ilişki yaşıyor çocuğun velayetini bana verin demenizden pek bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.Umarım çocuğunuz için iyi olan neyse o olur.
Saygılarımla.