Zamanında satışını alamadığım motorsiklet hakkında
2007 yılında motorsiklet aldım bir arkadaşımdan ruhsat sahibi değildi. 2008 yılında ruhsat sahibi geldi devri al dedi baktık icra sı cıktı ve devrini alamadım ve 2009 yılında motor arıza yaptı ve tamirciye getirdim ve tamirci bana ruhsat sahibinin borcu var dedi ve motoru elimden almak istedi ve bende vergi borçları var dedim bunları kabulleniyorsan senin olsum dedim maliyeti ve borçlarına bakınca değerini biraz aştı ve oylelikle verdim. şimdik ruhsat sahibi geldi borçlarını öde dedi bende motorcuya verdiğimi dedim ve beni tehdit ediyor yok şoyle olur boyle yaparım deyip hafta içi borcunu bana öde dedi ödemessen çalındı diye şikayette bulunucağını söyledi bu durumda benim ne yapmam lazım yardımcı olursanız memnun olurum
Cevap: zamanında satışını alamadığım motorsiklet hakkında yardım
Tamam etsin şikayet.
Sende onu motorcuya götür , vergi borçlarını bu kabullendi de onunla konuşsun.
Vergi borçlarını motorcu ödemeyecek ise tamir bedelini ver motoru geri al , motoru arkadaşına geri ver, vergi borçlarınıda o ödesin.
B seçeneği : motorcu ile ruhsat sahibini tanıştırdığın halde motorcu vergi borçlarını ödemiyorsa gene tamir bedelini ver. vergi borçlarınıda sen öde , motor sana kalsın.Sonrada motoru al birisine sat , vergi borçları ile tamir bedelini çıkarmış olursun. Belki biraz zararda edebilirsin ama , "ne kadar az zarar o kadar iyi kâr."
sen niye vergi borcu olan , icrası olan motoru alıp kullanıyorsun ki , sende kabahat.
iyi yolda seni polis çevirmemiş.
motor yok ortada kayıp motor ortaya çıksa sorun çözülecek ama kayıp motorcu parçaladı sattı sanırım motoru sorguluyorum plakadan 5 tane icra takibi var rhsat sahibi art niyet arıyor borcu ödüyeceğinden deyil eline geçecek parayı hesaplıyor ben böyle anlıyorum. bu durumda ben nasıl bir yol seyretmeliyim çalındı diye şikayette bulunsa bir sıkıntı yaşarmıyım ve ya ben mi şikayette bulunmam lazım tehdit ediyor diye
Motor kayıp ok.
Fakat motorcu kayıp değil herhalde. Sen söylemişsin motorcuya bunun bu kadar vergisi var kabul ediyormusun diye. O da öderim demiş. Peki niye ödemiyor motorcu vergileri ?
Motoru alan motorcu kayıp mı ve sen bu motorcuya sormadın mı
-kardeş biz senle ne konuştuk , sen hani vergileri ödücem dedin neden ödemedin ? demedin mi ?
Sözlü olarak öyle anlaşmadınız mı ?
Ruhsat sahibini şimdilik boş verelim. Motorcu ne diyor vergi ödeme konusuna ?
Satın aldığına / sattığına dair bir evrak var mı?
motorcu ile yeni görüştüm kafana takma ben hallederim diyor hep birlikte konuşalım diye söyledim bu seferde ben onunla konuşurum baştan savma cevap veriyor. bu durumda benim ne yapmam gerekiyor benim işyerime gelişinde bir daha gelişimde farklı olur diyor. korktugumdan değilde edepsiz adam yüzünden rezil olucağım ondan canım darlanıyor
satın aldığıma dair evrak yok / sattığıma dair de evrak yok
Cevap: Zamanında satışını alamadığım motorsiklet hakkında yardım
Motosiklet kullan , sigortasını yaptırma , vergisini ödeme , muayene yaptırma , ya bir çocuğa çarpsan ne olucak. Uyanıklık yap devrini alma sahibini mağdur et. Nasıl olsa yasal boşluk bulmuşsun , her türlü oyunu çevir bide foruma yaz mağduru oyna ne güzel valla.
Cevap: Zamanında satışını alamadığım motorsiklet hakkında yardım
Alıntı:
hukukhayrani rumuzlu üyeden alıntı
Motosiklet kullan , sigortasını yaptırma , vergisini ödeme , muayene yaptırma , ya bir çocuğa çarpsan ne olucak. Uyanıklık yap devrini alma sahibini mağdur et. Nasıl olsa yasal boşluk bulmuşsun , her türlü oyunu çevir bide foruma yaz mağduru oyna ne güzel valla.
meseleyi bilmezden suçlu durumuna düşürüyorsun ilk mesajımı oku anlarsın neden devir alamadığımı ikincisi motoru ben ruhsat sahibinden almadım ruhsat sahibinin sattığı kişiden satın aldım ruhsat sahibi devrini al dediği zaman zaten arac icralıktı o durumda bir motorun devri alına bilirmi ?
üçüncüsü devrini al dediği zamana kadar olan borcunu ödemiştim icralık haberim olduğundan sonrasını ödemedim e bu durumda ne yapmam gerekiyordu
YAKALAMA Pazar(Rize) İcra Dairesi 02/11/2011
HACİZLİ YAKALAMALI ARTVİN VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ 27/01/2012
HACİZLİ YAKALAMALI İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ ARDEŞEN 24/03/2008
HACİZLİ(H) Pazar(Rize) İcra Dairesi 08/02/2011
HACİZLİ(H) Pazar(Rize) İcra Dairesi 02/11/2011