Garanti Kapsamında Onarılamayan Ürünün Para İadesi
Öncelikle herkese merhaba,
Geçtiğimiz yılın haziran ayında Gold Bilgisayar dan iphone 4 Marka bir cep telefonu satın aldım. Telefonu aldığımın 2. haftasında kulaklık girişinin çalışmadığını farkettim. Daha sonra sorunun yazılımsal olabileceğini düşünerek, yazılım güncellemesi yaptım. Tesadüf müdür billmiyorum ama kulaklık girişim çalışmaya başladı. Uzun bir ara geçtikten sonra tekrar kulaklık girişim çalışmamaya başladı. Telefonumu Gold Bilgisayara garanti kapsamında onarılması için teslim ettim. Gold Bilgisayar da telefonum ithalatçı firma olan Pegasus Bilgi Teknolojilerine gönderdi. 5 gün sonra beni aradılar ve telefonumun garanti dışı kaldığını, daha önce telefonun içinin açıldığını ve yetkisiz müdahale olduğunu söylediler. Cihazın onarımı için 150 $ + KDV gibi bir ücret talep ettiler. Garanti süresinin henüz 6 ayı geçmişti. Bende kabul etmedim ve ilçe tüketici hakem heyetine başvurdum. 3 ay gibi bir sürede bilirkişi vs. raporlarım hazırlandı. Ben telefonun yenisi ile değişimini talep etmiştim ancak. Karar cihazın ücretsiz onarımı yönünde oldu. Firma da bunu kabul etti. Telefonumun kulaklık girişi onarıldı telefon bana teslim edildi. Ancak daha önce telefonumu teslim ederken belirtmiş olduğum "telefonu salladığımda içinden ses geliyor" problemi halen devam etmekteydi. Ekstra birde şebeke sorunu olmaya başlamıştı telefonda. Telefonumu tekrar ithalatçı firmaya direkt olarak gönderdim. 10 gün oldu henüz bir geri dönüş olmadı. Sormak istediğim şu. Telefonumun garanti süresi 2 yıl. Ancak haziranın ortasında 1 yıl dolacak. Cihazım eğer garanti kapsamında onarılamaz ise ya da onarılıp bana gönderildikten ve garanti süremin 2. yılına girdiğimde aynı sorunu tekrar yaşarsam telefonun değişimi yine de yapılırmı? Eğer yapılır ise Değişim yerine ücret iadesi talep edilebilir mi?
soruma cevap verecek herkese şimdiden teşekkürler...
Cevap: Garanti Kapsamında Onarılamayan Ürünün Para İadesi
Soruma cevap verebilecek 1 arkadaş yokmu acaba ?
Cevap: Garanti Kapsamında Onarılamayan Ürünün Para İadesi
Aynı sorunu 3 kere tekrarlarsa yenisi ile değişimi mümkündür.. İade edip paramı geri alabilirmmiyim derseniz, hayır cevabını verebilirim. Ama öyle ya da böyle olursanın tek cevabı yoktur, 2 yıl garantisi var ise 2 yıl boyunca garanti kapsamındadır..
İthalatçı firmaların teknik servislerinde yoldan geçenlerin çalıştığını ve herşeyin heryanda olduğu bir ortam olduğunu hayal edip duruyorum.. Sağlam gidenin sakat çıktığı hastane misali, garantiye ürün göndermektense yenisini almanın masraflı ve doğru seçim olduğunu düşünüyorum..