Evlilik Dışı İlişkiden Doğan Çocuğun Durumu
Merhaba;
Evlilik dışı ilişkiden doğan çocuğun babası cezaevinde ve resmi nikah yok. Bilindiği üzere çocuğun nüfus cüzdanında baba hanesine, dedesinin adı yazılıyor ancak dede kızı reddettiği için bunu kabul etmezse nasıl bir yol izlenebilir. Reşitlik sorun değil.
Cevap: Evlilik Dışı İlişkiden Doğan Çocuğun Durumu
Sayın "esssrarengiz" bu konu hakkında forumda yeterli bilgi var araştırırsanız bulabilirsiniz.Ama yinede sorunuza kısaca cevap verelim,Çocuk annesinin nüfusuna kayıt ettirilebilir ve baba adı kısmına sözlü olarak bildirilecek isim yazılır, baba soy adının bir önemi yok çünkü çocuk annesinin kütüğüne yazıldığı için anne soyadını alır.
Baba adı hanesi hiç sorun teşkil etmez sözlü olarak verilecek bir isim yeterli.
Saygılarımla.
forumda sorumla ilgili araştırma yapmıştım ama başka konulardan bahsedildiği için bu soruyu sormuştum.
Cevabınızla bizleri aydınlattığınız için teşekkürler....
Baba hanesine dede adı yazılmaz. beyana göre baba adı yazılır.
Babanın çocuğu tanıma yoluyla nüfusuna kaydettirmesi mümkündür. Cezaevinde olması engel değildir.
merhaba peki bu tanıma yolu nasıl olmaktadır. ? baba mahkemeye kendi çocuğu olduğuna dair dna testmi sunuyor da buna hak kazanıyor ? yardımcı olursanız sevinirim .
Çocuğun kırkı çıktı oldu bu konu hakkında kimse bizim anlayacağımız şekilde cevap vermedi.
Doğan çocuğun babası cezaevinde, annesi de bizde kalıyor yani eniştesi oluyorum. Nikahları yok. Annesi gitti kimliğini kendi kütüğünden çıkarttı. Baba adı hanesine de cezaevindeki evli olmadığı eşinin adını yazdırttı. Baba hapisten çıkınca resmi nikahtan sonra eşini ve çocuğunu kendi kütüğüne yazdırır ösen..