Forumlarda dile getirilen şikayetler
Öncelikle iyi günler.Ben bir forum sitesine üyeyim ve oradaki bir sayfada herkes dershane tavsiyesi veriyordu birbirine.Çoğu insan şikayetlerini dile getiriyordu ve gitmeyin diyerek birbirimizi uyarıyorduk.Ben de aynı şekilde bir dershanede yaşadığım olayı anlattım forumda,beni mağdur ettiklerini söyledim ve bu dershaneyi tavsiye etmediğimi belirttim.Ama yazımda kesinlikle herhangi bir asılsız suçlama ya da hakaret içeriği yoktu.Herhangi bir şekilde şahısların isimlerini de kullanmadım,sadece dershanenin adını verdim ve olanları olduğu gibi anlattım.Bu dershanenin yönetimindeki kişiler de o foruma üye ve yazılarımı silmelerini istemişler forum yönetiminden,onlar da silmişler.Sonra da yazdıklarım onların ticari haklarını zedeliyor diye dava açacaklarını söylemişler forum yönetimine.
Sormak istediğim hakaret etmediğim ve asılsız suçlamada bulunmadığım halde,herkesin bildiklerini paylaştığı bir sitede ben de mağduriyetimi dile getirdiğim için bana bu gerekçeyle dava açabilirler mi?
Yaşım 18'den büyük bu arada.
Cevap: Forumlarda dile getirilen şikayetler
Bu arada ben forum sitesinde sözleşmenin maddesini de paylaşmıştım.Sağlık raporu götürülmezse ya da resmi bir atama olmazsa kayıt sildirilemez ve dershaneye gidilmese bile ücret ödenmek zorundadır diye.Sonra bu sözleşme şartının haksız madde içerdiğini öğrendim.Bana forum editörlerinden olduğunu söyleyen birisi sözleşmeyi hiçe sayarak sanki kurumu dolandırıcılıkla suçladığım için ceza hukukuna göre ceza alacağımı ve bunun para cezası olmayacağını söyledi.Yani içeriye girebilirsin dedi kısaca.Ama ben hiçbir zaman sözleşmeyi hiçe saymadım,yok sözleşme demedim.Sadece öğrendiklerimi paylaştım.Üstelik bugün aynı forumda farklı başlıklar altında,dershanenin kendisini öğrenci gibi tanıtıp dershaneyi övdüğü birçok mesaj buldum.Bu haksız rekabet olmaz mı?Ben bu verilerle dava açsam bu dershaneye şansım olur mu acaba?Bir avukata gidip danışacak param olmadığı için,buradan sizlere danışmak istiyorum.