Miras konusunda vekalet verme mümkün mü?
öncelikle merhabalar.
dedemin üzerine kayıtlı olan evin bir dairesinde oturmaktayız. dedem vefat etti. babamın kardeşleriyle arası pek iyi değil ve evden çıkmamızı istiyorlar. kanunen böyle bir hakları yok biliyorum ama babamın üstüne gelip onu sıkıştırıyorlar,yasal hakkından vazgeçmesi konusunda baskı yapıyorlar, üzücü durumlar yaşanıyor vs..babamı bu konuların dışında tutup, muhatap etmek istemiyorum onlarla..acaba miras hakkını bana vekalet yoluyla geçirmesi mümkün müdür?
Cevap: Miras konusunda vekalet verme mümkün mü?
babanızın mirastan doğan hakları konusunda uyuşmazlıklarla ilgili olarak size vekaletname vermesi mümkündür.
Sizi vekil tayin edebilir.Bu uyuşmazlıklar konusunda siz konuyu takip edebilir işlemleri yürütebilirsiniz.
yanıt verdiğiniz için teşekkürler Emre bey.
140 yıllık bir mıras var henuz ölüm kayıtları kapanmamıs veraset ılamı cıkmamıs ve ıntıkal edn tapu yok.bır sahsa satıs-ıntıkal ve genel dava vekaletı verdık 1 yıl oldu veraset ılamı henuz cıkmadı ölüm arastırmalrı yüzündn,sorum şu veraset ılamı ve tapu henuz cıkmamısken vermıs oldugumuz bahsettıgımız vekaletle sahıs suana kadar aleyhımıze bir işlemde bulunabılır mı arsaları kendı uzerıne alma gıbı,arsalar hısselı,vekaletlerı azlettık ama acaba bırsey olmusmudur dıye cok endıselıyız sahıs avukat degıldı,cevap verırsenız mınnettar kalırız saygılarımla
avukat tutup profesyonel yardım alınız