Evden uzaklaştırma kararının kaldırılması
eşimle alkollü olduğu bi gece tartıştık ve bana tokat attı bede şikayetçi oldum. Boşanma davası açtım . 1,5 ay sonra biz barıştık ve eşim yaptığından gerçekten pişmandı .Aile mahkemesi biz barıştıktan sonra benim daha önceki şikayetim üzerine eşimin 3 ay evden uzaklaştırılması kararını almış ve ayrıca eşime ceza mahkemesinde dava açılmış.
Şimdi benim sormak istediğim; eşimin evden uzaklaştırma kararının kaldırılması için ne yapmalıyım. Ve ceza mahkemesinde ben şikayetçi olmasamda aile içi şidette kamu davası açıldığını biliyorum. Bu dava sonucunda eşimle barışmamız bişeyi değiştirir mi yada bi ceza alır mı?
Cevap: Evden uzaklaştırma kararının kaldırılması
Adli raporda atılan tokatın izi tespit edilmiş ve raporda sabit ise, eşiniz ceza alabilir. Sabıkası yoksa hagb uygulanır.
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim yanlız hagb nedir? anlayamadım bide evden uzaklaştırma tedbir kararının kaldırılması için ne yapmalıyım.Teşekkür ederim.
hagb.. hükmün açıklanmasının geri bırakılması demektir.
Diğer sorunuz hakkında ne yapılacağı konusunda cevap vermek istemiyorum. Eşine karşı şiddet uygulayanlara iyi gözle bakamıyorum malesef. Özellikle bu aralar moda olab birşey. O nedenle eşine şiddet uygulayanların ceremesini çekmesini yeğlerim. Kusura bakmayın..
teşekkür ederim.
Evden uzaklaştırma tedbir kararının kaldırılması için ne yapmalıyım yardımcı olacak biri varmı?