Taahhütten vermekten hapis kararı ile cezalandırılma
İyi günler babam torba yasası kapsamında yapılandırıp taahhüd verdiği borcundan dolayı cezaevine girmiş bulunmaktadır. Kurumla yaptığımız görüşmelerde faiz oranları çok yüksek oldugundan henüz anlaşma sağlayamadık. kurumda 3 tane dosyası bulunmakta, üç dosyadan da hapıs kararı var. iki dosyasını halledebılırım kalan bır dosyayı mıktarı yuksek oldugu ıcın şu an kapatabilme şansım yok. Babamı ceza evinden çıkarabılmem ıcın ne yapmam gerekir ? karara itiraz edebilir miyim ? anayasanın bir maddesınde ' sözleşmeden doğan yükümlülüğün yerine getirilmemesinden dolayı hiç kimse özgürlüğünden alıkonulamaz ' diye bır kanun maddesi oldugunu duymustum. bu madde gereğince birşeyler yapabılırmıyım ? teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
Taahhütten vermekten hapis kararı ile cezalandırılma
İyi günler bir yakınım yapılandırıp taahhüd verdiği borcundan dolayı cezaevine girmiş bulunmaktadır. Kurumla yaptığımız görüşmelerde faiz oranları çok yüksek oldugundan henüz anlaşma sağlayamadık. kurumda 3 tane dosyası bulunmakta, üç dosyadan da hapıs kararı var. iki dosyasını halledebılırım kalan bır dosyayı mıktarı yuksek oldugu ıcın şu an kapatabilme şansım yok. yakınımı ceza evinden çıkarabılmem ıcın ne yapmam gerekir ? karara itiraz edebilir miyim ?
Cevap: Taahhütten vermekten hapis kararı ile cezalandırılma
Anlaşma sağlanamazsa dosya borcu kapatılmalı üçüncü bir şık yok.
anladım çok teşekkür ederim
Sizinkisi sözleşmeye dayalı bir yükümlülüğüm yerine getirilmemesi değil.. Ayrıca borcun ödeneceğine dair taahhüt verilmesine dayalı. Karar kesinleşmişse yapılabilecek birşey yok. Borcu ödemek dışında.
Aslında taahhüt te bir sözleşme sayılmaz mı ? Sonuçta borç ödemek için yeniden yapılandırılmış bir sözleşmeye imza atılıyor.
Haklısınız taahhüt te bir çeşit sözleşme ve sözleşmeye ( taahüde) uyulmaması durumunda ne ile karşılaşılacağı da imzalanan taahhütte belirtiliyor.
Ödeme taahhüdünde bulunuldu ise, uyulmadı ise, disiplin hapsi ile karşılaşılır, hapisten kurtulmanın tek yolu karşı tarafın disiplin hapsi isteğinden vazgeçmesi veya borcun tamamının ödenmesi olacaktır.
Aradaki fark şu, borcunuza dayanak sözleşmede bir alacak verecek meselesi söz konusu oluyor amiyane tabirle.. Tarafların yükümlülükleri oluyor. Ancak taahhüt vermek, hususi olarak ben bu borcumu (daha önceki sözşleşmesel ilişkiye dayalı) şu şekilde ödeyeceğimi taahhüt ediyorum, ödemezsem başıma şunların geleceğini de kabulleniyorum demekten ibarettir. Oysa borç ilişkisini yaratan ilk sözleşmede bu mevcut değildir. Umarım şimdi anlaşılmıştır.
Bir de şöyle bir problem var ; bir dosyanın borç mıktarı kuruma daha onceden ödenmiş ama avukata değil de kuruma ödeme yapıldığı için avukatın elindekı dosya da ne kadar ödeme yapıldıgına ya da dosya miktarının kapadıgına dair bir belge bulunmuyor, kurum o dosyanın borcu olmadıgını kabul ediyor, yıne de avukat o dosya için de yakalama kararı çıkartmış.. kendısınde iki dosya bulunmakta, asıl borcumuz olan dosyayı anlasıp kapatmadan, diğer dosyanında hapisliğini düşürmeyeceğini söylüyor. dört kişiden taahhüd almadan para getirsen bile işlem yapmam diyor. anlam veremiyorum gerçekten şaşırmış durumdayım.. kişi borcunu ödeyebilmek için taahhüd de bulunur. bu da kişinin borcunu ödeme çabası içinde olduğunu iyi niyet sergilediğini gösterir bence.
3. yargı paketinde taahhüde af geleceğine dair maddeler olduğu söyleniyor. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim. Cezaevlerinde olanlar tahliye olabilir mi ?