Çatıya çanak anten koymaya engel olma
Daireme digitürk bağlantmak istedim ancak dairemin konumu itibariyle çanak anteni nereye koyarsanız koyun yayınları alamıyor.Digitürk yetkilisi birtek anteni çatıya koyarak yayını izleyebileceğimi söyledi.Site yönetimide çatıda bir tane ortak anten olduğunu, çatıya yönetim kararı doğrultusunda kesinlikle başka anten konulamayacağını söylediler.Digitürk seyretmek için benim başka çarem yok.Yönetimin böyle bir kararı hukuki midir?saygılarımla
aynı sorunu bende yaşadım çatımızda ortak anten olmasına rağmen dijitürk yayınlarını almak için bir çanak anten takmak istedim yöneticimiz bu çanağı söktürdü bende tekrar anteni çatıya taktım sonra seni söksende sökmesende mahkemeye vereceğim deyip tehdit etti bende sökmek zorunda kaldım hem maddi hemde manevi olarak zarar gördüm bu durumda ne yapmalıyım yöneticimiz anlaşmaya yanaşmayan birisi olduğu için bu duruma düştüm bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim çok teşekkür ederim kolaylıklar dilerim
Re: Çatıya çanak anten koymaya engel olma
Yönetim planında bu yönde bir karar varsa çatıya anten kuramazsınız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
yönetim planında öyle bir karar yok hem yukardaki Av.Aslı Yazıcı arkadaşımızda belirttiği gibi benim çatıya anten takma yetkim var bir kaç hukukçu arkadaşımla ve burdaki hakime hanımla görüşmelerimde katmaliki kanununda bağlayıcı hüküm bulunmamaktadır.ve ayrıca bu konuda alınmış yargıtay kararları bulunmaktadır her kat malikinin ortak alanlarda arsa payınca hakkı bulunduğuna dair kararlarda yer almaktadır bizim yöneticimiz kanunu nizamı bilmediği için tehdit ederek bi yere varmaya çalışmaktadır bende bu konuda hem maddi hemde manevi zarar gördüm onun için bu yazıyı yazdım yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim
Alıntı:
Yönetim tarafından karar da alınsa ortak yerler olarak belirlenen yer olması nedeniyle engellenemez kanaatindeyim
Alıntı:
Alıntı:
cecey rumuzlu üyeden alıntı
Yönetim tarafından karar da alınsa ortak yerler olarak belirlenen yer olması nedeniyle engellenemez kanaatindeyim
Yönetim planı ile yönetim tarafından alınan karar farklı iki kavramdır.
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=2442
Yönetim planı kat irtifakı (md14) veya kat mülkiyeti (md12) kurarken hazırlanıp tapu dairesine teslim edilen ve "Bağımsız bölümlerin kullanılış tarzına, birden çok yapının varlığı halinde bu yapıların özelliğine göre 28 inci maddedeki esaslar çerçevesinde hazırlanmış, kat mülkiyetini kuran malik veya malikler tarafından imzalanmış" plandır.
"Kat maliklerinin 4/5 çoğunluğuyla değiştirilebilir.
Yönetim plânı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve yönetici ve denetçileri bağlar.
Yönetim plânının ve onda sonradan yapılan değişikliklerin tarihi, katmülkiyeti kütüğünün (Beyanlar) hanesinde gösterilir ve bu değişiklikler yönetim plânına bağlanarak kat mülkiyetinin kuruluş belgeleri arasında saklanır."(md28)
Yani o apartmanın anayasasıdır.
Yönetim tarafından alınan karar ise olsa olsa kanun hükmünde kararnamedir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Yönetim planı ile yönetim tarafından alınan karar farklı iki kavramdır.
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=2442
Yönetim planı kat irtifakı (md14) veya kat mülkiyeti (md12) kurarken hazırlanıp tapu dairesine teslim edilen ve "Bağımsız bölümlerin kullanılış tarzına, birden çok yapının varlığı halinde bu yapıların özelliğine göre 28 inci maddedeki esaslar çerçevesinde hazırlanmış, kat mülkiyetini kuran malik veya malikler tarafından imzalanmış" plandır.
"Kat maliklerinin 4/5 çoğunluğuyla değiştirilebilir.
Yönetim plânı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve yönetici ve denetçileri bağlar.
Yönetim plânının ve onda sonradan yapılan değişikliklerin tarihi, katmülkiyeti kütüğünün (Beyanlar) hanesinde gösterilir ve bu değişiklikler yönetim plânına bağlanarak kat mülkiyetinin kuruluş belgeleri arasında saklanır."(md28)
Yani o apartmanın anayasasıdır.
Yönetim tarafından alınan karar ise olsa olsa kanun hükmünde kararnamedir.
biz kat malikleri yönetyim planı hakkında bir bilgiye sahip değiliz bizi bilinçlendirici açıklamalar yapmayarak kendi borularını öttürmeye çalışan hep yöneticilerdir biz çoğunluğunun kiracı olduğu bir sitede oturuyoruz bu sitede bir doğal gaz kararı bile hile hurda ile alınmakta normalde 90 kişilik bir binada 51 imza gerekir iken biz bu kararı 24 kişi ile aldık bu sizce çokmu hukuki ben çatımızda ortak anten olmasına rağmen ben dijitürk yayınlarını alamadığım için bir anten takmak isteyince hemen tehdit edilip söktürülme yoluna gidiliyor bu sizce çokmu doğal bir yaklaşım bu görüşlerimiz size ve diğer hukuki net teki arkadaşlarımla paylaşmak istedim takdir sizin teşekkür ederim
Bildiğim kadarıyla yönetim belirliyor bu durumu.
Çok mu doğal bilemiyorum ama,süregelen bozuk düzenin düzgün işlemesi yolunda uygulanmaya çalışılan bu kararı sırf kişisel çıkarlarınıza ters düştüğü için bu şekle çevirmeniz pek doğal değil.
Ortak alanların kullanımını belirleme yetkisi yönetimdedir.Çatıya yönetim planı ile anten kurulması yasaklanmışsa kuramazsınız.Kurarsanız yönetici dava yoluyla kaldırtmaya çalışır.Yargıtayın çatıya anten kurulumu konusunda yönetimin yasaklamasına rağmen kurulabileceği yönünde kararı da var.Aksi yöndeki kararlar daha fazla.