Hırsızlıkla İtham var İşçi Mahkemesine Başvurmayı Düşünüyorum Görüşlerinizi Bekliyorum.
Ben 18 yaşındayım ve 2 yıldır Mc Donald's ta çalışmaktaydım.
28.04 2012 günü kasa sayımları sonucu kasadan para çalınma ihtimaline karşı arama yapıldı.Arama sonucu dondurma külahı içinde 60 TL para bulundu.Burayı benim çaldığımı iddia ederek ağır ithamlarda bulundular.Benim kasamın hemen üstünde kamera var ve açık açık bütün gün ne yaptığımı çekiyor.Saniye saniye kasam izlenip para çalmadığım açık açık gözükür.Lakin önüme zorla istifa dilekçesi koyarak bana zorla imza attırdılar.(keşke atmaz olaydım ama devam ediyorum)Beni haksız yere işimden çıkaran ve hırsızlıkla suçlayan restoran müdüründen şikayetçi olmak istiyorum ve işçi mahkemesine gitmeyi düşünüyorum.Avukata gidecek maddiyatımda yok. Henüz 18 yaşındayım ve iş yerinde part-time(yarı zamanlı) olarak çalışıyordum.
Bu olay üzerine ne yapmam gerektiğini bilen varsa yardım edebilir mi ? İşçi mahkemesine başvurmam gerektiğini zannediyorum. Dilekçeyi nasıl yazabilirim?
Cevap: Hırsızlıkla İtham var İşçi Mahkemesine Başvurmayı Düşünüyorum Görüşlerinizi Bekliyorum.
istifa dilekçesini imzalamışsınız iş mahkemesinden olay çıkmış.
ortada zorla imza ve suçlanma var yani ceza davası. zorla imzlatıldığına dair çalıştığın iş yerinden birisi sana şahitlik ederse
git savcılığa yada karakola şiikayetçi ol. Kesinlikle kendi isteğin olmadanda hayatın boyunca bi yere imza atma. suç vars dediğin gibi yapmadığından eminsen suç yoktur ispatlaayamazlar kendileri çıkarsalardı iş mahkemesine giderdin ama istifa etmişsin gözüküyor. şahitlik edecek kimse yoksa çalışanlardan uğraşma hiç bişey çıkmaz.
Cevap: Hırsızlıkla İtham var İşçi Mahkemesine Başvurmayı Düşünüyorum Görüşlerinizi Bekliyorum.
İmzayı attırırken yanımda 1 kişi daha vardı. Oda 1. müdür şahitlik etmeyeceğini adım gibi biliyorum. Bana yapılanın aynısını benden başka 3 kişiye daha yaptı tanık olarak sadece onlar var elimde. İmza attığıma pişman oldum zaten imzayı attığıma. Olaydan sonra babam iş yerine geldi ve kamera kayıtlarını izlemek istedi. Para külah kolisine saklanmıştı bende bi sebepten dolayı koliyle uğraşıyorum kameradan gördüm ki o arada kolide para varmış ama olay anında paraları görmemiştim bana dediler bu para senindi felan babam polis çağırdı ve polisler bizim yapabileceğimiz bişey yok ve savcılığa gidin dedi. Adam istifa ettirdi ama o gün babamın yanında bile parayı çalanın benim olduğumu itham etti. Ben kendimden gayet eminim kasam saniye saniye izlenip kasadan para çalmadığım yoksuzluk yapmadığım açıkça ortaya çıkabilir.
Beni işten çıkaran şahsın yaptığı hatada yok mu ? Beni hırsızlıkla itham edip istifamı kabul ediyor. İşçiyi işten çıkartırken prosedür hatası yapıyor. Orada polis felan çağırıp işten çıkarması gerekmez miydi?
Alıntı:
pitiless rumuzlu üyeden alıntı
İmzayı attırırken yanımda 1 kişi daha vardı. Oda 1. müdür şahitlik etmeyeceğini adım gibi biliyorum. Bana yapılanın aynısını benden başka 3 kişiye daha yaptı tanık olarak sadece onlar var elimde. İmza attığıma pişman oldum zaten imzayı attığıma. Olaydan sonra babam iş yerine geldi ve kamera kayıtlarını izlemek istedi. Para külah kolisine saklanmıştı bende bi sebepten dolayı koliyle uğraşıyorum kameradan gördüm ki o arada kolide para varmış ama olay anında paraları görmemiştim bana dediler bu para senindi felan babam polis çağırdı ve polisler bizim yapabileceğimiz bişey yok ve savcılığa gidin dedi. Adam istifa ettirdi ama o gün babamın yanında bile parayı çalanın benim olduğumu itham etti. Ben kendimden gayet eminim kasam saniye saniye izlenip kasadan para çalmadığım yoksuzluk yapmadığım açıkça ortaya çıkabilir.
Beni işten çıkaran şahsın yaptığı hatada yok mu ? Beni hırsızlıkla itham edip istifamı kabul ediyor. İşçiyi işten çıkartırken prosedür hatası yapıyor. Orada polis felan çağırıp işten çıkarması gerekmez miydi?
zaten suçlu olsanız orda hakkınızda hırsızlıktan savcılığa verir sizden istifa almasıan bile gerek kalmadan kendisi atardı.
ama kanıtlanabilen bişey olmadığı için sadece şüpheyle seni suçlamış istifa et demiş sende etmişsin.
dediğim gibi çalışanlardan sana şahitlik eden olmazsa uğraşma bişey çıkmaz.
bir dahakinddede aklında olsun bu tarz olaylar ciddi olaylardır suçun varsa onlar seni atsın istifa falan etme imzalama gerçekten suçsuzsan korkacak bişeyok yok
hakkkın neyse alırsın kimsede işten atamaz. geçmiş olsun tekrar.