Cevap: İcrada ikamet tebliği
Alıntı:
polatlıspor rumuzlu üyeden alıntı
alacağım için bir şahsa 7 örnek ilamsız tebligat çıkardım.şahısın bildirdiği adrese gönderdim şahıs 2 yıldır bulunmadı adreste tanınmadı tebligatlar iade oldu.bu kere mernis adresinden şahsın adresini aldım şahsa mevcut dosya ile bildirim yapmadan direkt olarak evine gidip haciz yapılabilirmi.icra memuru mernis adresindeki ikamete ödeme emri çıkaralım itiraz gelmezse haciz yaparım diyor.bu konuda değişik görüşler var sizce ne yapılabilir.
mernis adresi nedir mernis nedir bunu anlayamadım?
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
mernis adresi nedir mernis nedir bunu anlayamadım?
Merkezi Nüfus İdare Sistemi
Mernis adresi de; Mernis in parçası olan Adres Kayıt Sisteminde bulunan ikamet adresidir.
yani şahıs daha önceki senet adresini değiştirmiş,başka bi adrese gitmiş,bu adreside nufus adrese kayıt sisteminde kayıtlı,fakat bu yeni adrese biz tebigat çıkarmadık,eski adresine tebligat çıkardık bunlarda şahıs tanınmıyor diyerek iade edildi.şimdi nufusta kayıtlı adresine tebligat çıkartmadan direkt icraya gidilirmi,icra memuru bu adrese tebligat yapın itiraz gelmezse icraya gidelim diyor,kesin bir bilgi alamadık.zaten dosya var icraya gitsek olmazmı. borçlu itiraz ederse iş uzayacak. ACİLLLLLL:'(
Dosyadaki adrese icraya gitmek zorundasınız zaten,
icra memurunu alıp, elindeki dosyadan farklı bir adrese haciz işlemi için götüremezsiniz,
memur sizin söylediğiniz değil, elindeki dosyada yazan adrese haciz uygulamakla yetkilendirilir sadece
erdoğan bey yanıtınıza teşekkür ederim,yanlız borçluya şimdiye kadaryapılan eski adresteki tebligatlar tanınmıyo diye iade oldu bu durumda: tebligat yapılamadı,yeni nufustaki kayıtlı adresine tebligat yapılması gerekirmi.yoksa nufus adresi budur diye icraya bildirsem bildirdiğim adrese icraya gidilirmi.sağolun.
Alıntı:
polatlıspor rumuzlu üyeden alıntı
erdoğan bey yanıtınıza teşekkür ederim,yanlız borçluya şimdiye kadaryapılan eski adresteki tebligatlar tanınmıyo diye iade oldu bu durumda: tebligat yapılamadı,yeni nufustaki kayıtlı adresine tebligat yapılması gerekirmi.yoksa nufus adresi budur diye icraya bildirsem bildirdiğim adrese icraya gidilirmi.sağolun.
Önce tebligat yapılır