Sunulacağı bildirilen belgelerdeki eksilik
Eşim(davacı bayan), tanık listesinin yanında aile terapistimizden alacağı raporuda sunacağını mahkemeye bildirmişti. Terapist ile yaptığım görüşmede, eşime uyguladığı depresyon tedavisinden raporunda bahsedeceğini öğrenince eşimin raporu almaktan vaz geçtiğini öğrendim. Davada hakim neden raporu sunmadın şeklinde br soru yöneltirmi? Yada ben bu konuda dava esnasında ısrarcı olabilirmiyim?
Cevap: Sunulacağı bildirilen belgelerdeki eksilik
Eşim(davacı bayan), tanık listesinin yanında aile terapistimizden alacağı raporuda sunacağını mahkemeye bildirmişti. Terapist ile yaptığım görüşmede, eşime uyguladığı depresyon tedavisinden raporunda bahsedeceğini öğrenince eşimin raporu almaktan vaz geçtiğini öğrendim. Davada hakim neden raporu sunmadın şeklinde bir soru yöneltirmi? Yada ben bu konuda dava esnasında ısrarcı olabilirmiyim?
Yaşanmış tecrübesi yada bilgisi olanların ilgisini bekliyorum.
Hakim; delil listesinde olup da, mahkemeye sunulmayan deliller için " nerede bu deliller" demez. Ancak siz de hakime delillerin neden getirtilmediğini soramazsınız. Mahkemeye yapacağınız tanık ifadeleri ve delillerin değerlendirilmesine dair beyanınızda bir cümle ile, " sunulacağı belirtilen xxx delil sunulamamıştır. Bu nedenle iddiaların asılsız olduğu ortadadır" gibi bir hatırlatma yapabilirsiniz..