Cevap: YÖK Diploma Denklik
Alıntı:
oztrkcm rumuzlu üyeden alıntı
Ülkemizde eğitim veren ünv lerin mezuniyet şartı 100 üzerinden 70 midir ki benden bunu talep ediyorlar?
En azından benim bildiklerimde o civarda.
öncelikle geçmiş olsun zor bir durum gerçekten. burada sizin kpds sınavını bilmemeniz sizi korumaz yapılabilecek pek bir şey yok neticede yök, ösym nin yayımladığı kılavuza tamamen uygun hareket ediyor burada bir hukuka aykırılık yok. Eğer ısrarcı olmak isterseniz azerbaycandaki diğer üniversitelerde sizin bölümünüzden mezun olan kişilerde de aynı sınav şartı aranıyormu diye bir araştırmanızı tavsiye ederim. şu sorunun cevabıda önemli, eğitim seviyesinin kalitesi yüzündenmi bu sınav şartı var yoksa Türkiye'de ki üniversitelerde aynı bölümlerde ders farkı olduğundan dolayı mı?
Alınan dersler bakımından bir fark yok hepsi aynı. Egitim kalitesi ile ilgili kaygilar var haksizda degiller bugun bunu acikca soyleyebilirim,ama gitmeden once bilmiyordum!! dustuk bi batakliga cirpiniyoruz iste, isin asli oraya ogrenci gonderilmesi hata osym bunu bile bile bizi oraya gonderip harcadı.Eğitim kalitesi düşük ama AÜ rusdili edebiyatından mezun olan diploma alan bir kac insanla tanıştım ve benim bilgimin yarısı onlarda yok.O mezun ben sürünüyourm.Zaten üniversitede mezuniyet sınavı verdik tez yazdık,bütün evraklarımız YÖK e gönderildi ve bu kpds ile ilgili resmi yazı gonderdiler,hukuki olarak hak iddia edicek durumda değilsem razı olucam kaderime yapıcak birsey de yok.Keşke gitmeseydim.