Annemiz üzerindeki malları kızgınlığından ötürü başkalarının üzerine yapmak isterse ;
Babam bütün malları annemin üzerine yapmişti hayatında. Annem ben ve kardeşimle anlaşamazdı. (Kendisinin hastane raporlu birkaç ruhsal problemi de mevcut ). Annem biz kızlarını ve damatlarını hep düşman olarak gördü. Problemler çok.Babamız ağır kanser hastası olarak vefat etti. Ve vefatına kadar ya kardeşimin ya da benim yanımda kaldı. Bizim evimiz anne otoriter bir ev olmuştu. Babam pek sessiz biri idi.Babamla hiç sorunumuz yoktu.
Neyse , annem babam vefat ettikten sonra bizi mirstan mahrum edeceğini falan söyledi. Biz ciddiye almadık. mirastan mahrum etmek çok kolay değil ancak sonra öğrendikki annem çevresindeki bir kaç sevdiği kişilere sormuş. Mallarımı senin üzerine yapayım diye. Hiçbirine kalmasın diye. Bu kişiler bize anlattılar haberiniz olsun tedbir alın.Bu arada aramızda sudan sebeblerle büyümüş problemler var.
Sorum şu : Aslında annemin akıl sağlığı yerinde olmadığını da kanıtlayabiliriz ancak , bizler bu duruma gerek kalmadan acaba mallara bir tedbir koydurabilir miyiz ? Yani bizim haklarımız neler ? İstediği gibi dağitabilir mi ? Babamızdan bize hiç birşey kalmadı. Şu andada malların peşinde değiliz. sadece annemiz hayatı süzresince evinde otursun. Diğer evinden gelirleri alsın. İstediği gibi yaşasın ama ona buna dağıtmasın .
cevaplarınız için teşekkürler.
Cevap: Annemiz üzerindeki malları kızgınlığından ötürü başkalarının üzerine yapmak isterse ;
Alıntı:
S.F.O.M rumuzlu üyeden alıntı
Babam bütün malları annemin üzerine yapmişti hayatında. Annem ben ve kardeşimle anlaşamazdı. (Kendisinin hastane raporlu birkaç ruhsal problemi de mevcut ). Annem biz kızlarını ve damatlarını hep düşman olarak gördü. Problemler çok.Babamız ağır kanser hastası olarak vefat etti. Ve vefatına kadar ya kardeşimin ya da benim yanımda kaldı. Bizim evimiz anne otoriter bir ev olmuştu. Babam pek sessiz biri idi.Babamla hiç sorunumuz yoktu.
Neyse , annem babam vefat ettikten sonra bizi mirstan mahrum edeceğini falan söyledi. Biz ciddiye almadık. mirastan mahrum etmek çok kolay değil ancak sonra öğrendikki annem çevresindeki bir kaç sevdiği kişilere sormuş. Mallarımı senin üzerine yapayım diye. Hiçbirine kalmasın diye. Bu kişiler bize anlattılar haberiniz olsun tedbir alın.Bu arada aramızda sudan sebeblerle büyümüş problemler var.
Sorum şu : Aslında annemin akıl sağlığı yerinde olmadığını da kanıtlayabiliriz ancak , bizler bu duruma gerek kalmadan acaba mallara bir tedbir koydurabilir miyiz ? Yani bizim haklarımız neler ? İstediği gibi dağitabilir mi ? Babamızdan bize hiç birşey kalmadı. Şu andada malların peşinde değiliz. sadece annemiz hayatı süzresince evinde otursun. Diğer evinden gelirleri alsın. İstediği gibi yaşasın ama ona buna dağıtmasın .
cevaplarınız için teşekkürler.
CEVAP:
Annemiz üzerindeki malları kızgınlığından ötürü başkalarının üzerine yapmak isterse ; yapar
buna kanuni bir engel yok yaşadğı sürecede herhangi bir tedbir koyduramazsınız en güzeli gidip annenizle konuşmayı denemektir. iyi forumlar
Cevap: Annemiz üzerindeki malları kızgınlığından ötürü başkalarının üzerine yapmak isterse ;
sanırım daha başka tedbirler de varmış .Ama detayını öğrenmek istiyorum bir avukatdan. Annem akıl sağlığı yerinde pek değil. Çevresi ile çok geçimsiz ve paranoya kişilik bozukluğu var. Kendisine kötülük yapılacağını hep düşünür. Bu nedenle herkesle tartışır. Akrabalarımız ve arkadasları ruhsal durumunun bozuk olduğundan dolayı sanırım velayet davası açın diyorlar ama biz olay akıl hastalığını tespit durumuna uzamasın istiyoruz.
Konuya hakim değilim.Mantıken dava açıp annenizin durumunu anlatıp,size annenizin malları size vereyim deyip te,sizi uyaran kişileri de şahit gösterip,kullandığı ilaçlar var ise bunları tespit ettirip,savurganlık yapmasını engellemek doğu olabilir.Bir insan yaşar iken malını istediği şekilde tasarruf edebilir,akıl ile alakalı sorunu var ise istisna diye biliyorum.Anneniz ile konuşup yapacağı işlemin yanlış olacağını tapu verecek ise size vermesi gerektiğini söyleyip kabul ederse sorun yok.Tabi küçük meseleler büyük sorunlara sebep oldu.Biz çocukları konuşamayız veya biz konuşmak istesek te annemiz kesinlikle kabul etmez ise başka nasıl bir yol izlenir.Aranızda olanları en iyi siz biliyorsunuz.Nasıl hareket edeceğinizi en iyi siz bilirsiniz.
Eğer anneniz birine satış yapsa alanda 3-5 gün içinde satış yapsa ne yaparsınız.Tapu işlemleri 1 günde bitiyor.Dikkatli ve aceleci olmak kayıp yaşamanızı engelleye bilir.