Cevap: Ev sahibim evi sattı.
Noterden ihtarname gönderdi mi yeni ev sahibi?
Yeni ev sahibiniz size noterden ihtarname gönderecek ve EN AZ 6 ay süre verecek.
Bu 6 ayın sonunda çıkmazsanız dava açacak.
Yani "dedi" ile çıkmak zorunda değilsiniz. Sözleşme olsa da olmasa da.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Noterden ihtarname gönderdi mi yeni ev sahibi?
Yeni ev sahibiniz size noterden ihtarname gönderecek ve EN AZ 6 ay süre verecek.
Bu 6 ayın sonunda çıkmazsanız dava açacak.
Yani "dedi" ile çıkmak zorunda değilsiniz. Sözleşme olsa da olmasa da.
Kanuni olarak yapılacak olanlar yazılı.Eski ev sahibi daireyi satması yeni satın alan ile kendi arasında olan olay.Yani yeni satın alan daireyi içinde kiracı olduğunu bilerek satın aldı.
Yeni ev sahibi gelin anlaşalım bana acil aldığım daire derse bence taşınma masrafının paylaşılması hakkaniyetli olur.Eğer size satın alındıktan 1 ay içinde ihtar çekerse 6 ay sonra çıkmazsanız dava açabilir.
Burada benim merak ettiğim genel soru olarak mesela daireyi satın alan yatırım amaçlı aldı.Kendi oturduğu daire var yinede ihtiyaç sebebi ile tahliye davası açabilir mi.?
Sizin sorunuz ile alakalı eğer aranızda anlaşmazlık çıkar ise tahliye edilmeniz 1 senenin üzerinde zaman alır.
Kendi aranızda anlaşırsanız 2 taraf için daha kolay ve külfetsiz olur.
Unutmuşum; Sayın carsambalıfaruk hatırlattı; Evet, satış gerçekleştikten sonraki 1 ay içinde bu ihtarname yollanmazsa, 6 aylık süre de yalan olur; bu durumda tahliye 1 yıl da değil çok daha fazla zaman alır.
Sizin tahliye için makul bir rakam istemeniz durumunda ev sahibinin bunu ödemesi kendi lehinedir. Aksi halde siz belki 1 sene orada oturabilirsiniz zaten.
Cevaplar için her keze teşekürler.Evi alanlar kredi ile almışlar yatırım değil kendileri oturacakmış.Ev sahimim iki hafta önce telefonla arayıp evi sattığını ayı başınada taşınmamı söyledi.Beni mağdur ettiği için masrafımı karşılarsa bir hafta içinde evi boşalta bileceğimi söyledim.Ev sahibim kabul etmedi.Noterden ihtarname göndermedi.Kira sözleşmemin bitmesine 5 ay var.
Alıntı:
duygu38 rumuzlu üyeden alıntı
Cevaplar için her keze teşekürler.Evi alanlar kredi ile almışlar yatırım değil kendileri oturacakmış.Ev sahimim iki hafta önce telefonla arayıp evi sattığını ayı başınada taşınmamı söyledi.Beni mağdur ettiği için masrafımı karşılarsa bir hafta içinde evi boşalta bileceğimi söyledim.Ev sahibim kabul etmedi.Noterden ihtarname göndermedi.Kira sözleşmemin bitmesine 5 ay var.
Ev sahibi sizden evi boşaltma ile ilgili ancak anlattığınız aşamada rica edebilir. Sizde doğal olarak yapacağınız masrafı ev sahibine söylemişsiniz. Bu aşamada ev sahibi sizin muhatabınız değil.
Anlaşılan evi satın alan,evin içini görmeden satın almış.Sizin muhatabınız sadece evin yeni sahibidir. Evin tahliye masrafını aranızda anlaşıp ta verilirse en kısa sürede evi tahliye edeceğinizi belirtirsiniz.Anlaşamazsanız kanuni şekil devreye girer.Muhatabınız yeni ev sahibidir,kirayı ona ödersiniz.
Size ihtar çekilse ancak 6 ay sonra dava açılabileceğine göre aranızda zıtlaşma olur ise büyük ihtimal bir buçuk sene sonra kendinize taşınma masraflarını kendiniz ödeyeceğiniz yeni bir eve taşınmış olursunuz.
Acizane tavsiyem yeni ev sahibi ile konuşup kendinize evi taşımadan dolayı masraf çıkacağını bu masrafı siz nasıl düşünürsünüz bilemem ama hakkaniyetli olarak yarı yarıya paylaşırsanız iki taraf maddi açıdan daha rahat olur.
Eğer konuyu açma sebebiniz ben yeni ev aldım kiracıyı nasıl çıkartırım diye sorsaydınız aynı yorumu yapardım.Tavsiye bölümünde.
Son olarak eğer ev sahibi para vermem çık deyip tersler ise kanuni haklarınızı sonuna kadar kullanıp,kanun ne zaman çık derse o zaman çıkarsınız.Ben öyle yapardım.:)
Carsambalıfaruk bey cevabınız için teşekürederim.Tavsiye ettiğiniz gibi evi alan kişiyle görüşmeyi deneyeceğim.Evi satan ev sahibim "ev benim değil mi? İstersem satarım sizi ilgilendirmez." diyince sorunlar çıktı ve hakkımı aramaya başladım.Bu siteyi kuranlara burdaki emeği geçen herkeze teşekürederim çok yardımcı oldunuz.
Satış işleminin gerçekleştiği size sadece sözle söylendiyse dikkatli olun; belki de satılmamıştır :)