Cevap: şerh nasıl koyulur?
Birlikte ikamet ettikleri evin kaydına "aile konutu şerhi" işlettirebilir. Ancak diğer mallar için şerh koydurma şansı yok. Tek yol; vasi tayini davası açarak, teyzenizin veya güvendiği birisinin vasi olması gibi gözüküyor.
ama eniştem için vasi tayini istememiz için onunda rızası olması gerekmez mi onun rızası olacagını sanmıyorum nasıl olcak kı bu olay ?
Eniştenin yeğeni sen olabilirmisin ? böyle birşeyi araştırmaya gerek duyuyosun ? :))) şaka bir yana eniştenin üzerindeki taşınmazlar için öyle imza vs. tapu sicil memuru huzurunda ya da noter huzurunda resmi şekide yapılmadıkça ve herhalde de sicile tescil edilmedikçe devredilemez.Bu biraz içinizi rahatlatabilir.Diğer bir üyemizin söylediği gibi eşlerden birisi diğerinin rızası olması gerekmeksizin aile konutu üzerine şerh talebinde bulunabilir.Bu şerh ile 3.kişiler bakımından iyiniyetlerine dayanarak hak kazanmaları engellenir.Vasi Tayini hususunda ise; vasi tayini talebi, menfaati ihlal edilen,edilmesi mümkün olan herkes tarafından ileri sürülebilir.Eniştenizin rızası aranmaz bu hususta.Alacağınız olan birisine karşı Alacak Davası açarken nasıl ki onun rızasını almanıza gerek yoksa,burda da aynı durum:) Vasi Tayini talebinden bulunan bunu ispat etmekle yükümlüdür zaten.Dolayısıyla teyzeniz vasi tayininde eniştenizin rızasını almak zorunda değil.Menfaati ihlal ediliyorsa veya ihlal muhtemelse vasi tayinini talep edebilir.
sayın emra kaptanoğlu solediğiniz şakada olsa hoş bir şey değil öle bir şey olsa direk yapar buraya yazma gereksinimi görmezdim.SİZDEN bilgi almaya gelenlere bu şekilde mi davranıyorsunuz açıkcası çok merak ediyorum.Yinde verdiğiniz diğer bilgiler içinde saolun...
sizi incitecek birşey söylediysem kusura bakmayınız fakat burada kimin ne için araştırma ve bilgi edindiğini anlamamız; haliyle mümkün değil.Dolayısı ile, gerçek mağdur ile kanun yolunu dolanarak hukuku istismar etmek isteyenler bazen birbirine karışabilmektedir.Başkaca arzu ettiğiniz bilgiler var ise ,yardımcı olmak isterim.Tekrar özür dilerim,haklı olarak şüpheci tavrım nedeniyle :)