Ekte ki Yazıda HAKARET İSNADI yada SUÇU bulunuyormu ? İNCELERMİSİNİZ !!!!
Her sabah çiçek gibi
Açılan o gözlerini
Görmenin sihrini
Sen bilemezsin ki
Söz verdim yarına güzel olacak
Ay dolunay sabah çok uzak
Üstüme düşen gölgene baktım
Aşkın Tenime Çok Yakışacak..
diye bir duvar yazısına ; beğeni işareti yaptığınızı gördüm. ne güzel değilmi iyi düşünmek , :))))
fakat bilmenizi isterim ki toplumumuzda her tür insan var.Öyle ki ; iyilikte doğrulukta insandan insana değişmez... doğruda tektir iyilikte...
şimdi sormak istiyorum size , siz ; devletin mahkemelerine gelipte , evli olduğunuz insan için , gözünün içine baka baka ; bu adam bana , evlilik öncesinde tecavüz etti , hamile kaldım , zorla da çocuğu aldırdılar dermisiniz durduk yere ? , bir insanın onuruyla oyamaya kalkarmısınız iftira atabilmek adına ....
adama sormazlarmı ; sen tecavüzcünlemi evlendin yoksa .. vah vah , e bu bebek tecavüz ürünüyse , neden zorla aldırsınlar , doğurmaya neden hevesliydin , yada tecavüzcün senle evlenmiş daha ne istiyorsun demezlermi ? peki akrabalarınız mahkemede siz bunları anlatırken , evlilik programı seyreder gibi bu mide bulandırıcı adi iftiraları zevkle dinlese ne hissedersiniz ?
eğer cevabınız evet ise , yarınlar size gülmez , sizden sözde almaz ! demek isterim. çünkü yarınların güzel olması için içinizin hayata dair güzelliklerle dolu gerekir. eğer böyle bir özelliğiniz yok ise , kimsenin sizden zarar görmesini istemem.
ha cevabınız elbette istemem , o nedemek öyle ! cevabını verirseniz , yazısının altına beğeni işareti koydunuz insana bu tecavüz lafı nedir diye bir sorun...bakalım ne cevap vericek ! eminim sizede yalan söylicektir.
ama bilmenizi isterim ki toplum olarak herşeyi beğenir olduk. beğenmemeyi de bilmeli , beğenilmemesi gerekenlere icap eden cevabı verebilmeliyiz. tepki vermediğimiz için her defasında aynı potansiyel tehlike olan yalanıda iftirayıda aramızda yaşıyor ve yaşatıyoruz.
allah yalanın ve iftiranın barındığı kirli zihniyetten hepimizi korusun..
bazen doğruları duymak çok acıdır.... yazık ki , hepimiz masumiyet görüntüsü altındaki potansiyel tehlike olan insanların , riski altındayız.
allah hepimizi namusuna düşkün , şerefli aile bağları olan insanlarla karşılaştırsın.
iyi günler...
Bu yazı x şahşınının yazdığı ( en üst kısımdaki 4'lük için ) y şahsına yazılıp , yazılı mesaj olarak gönderilen bir yazıdır.
yukarıda okuduğunuz yazıda , HAKARET SUÇU OLUŞTURAN bir isnad yada unsur varmı ? eğer varsa davayı kim açmalı , ( x'mi ; y'mi )
paylaşırsanız sonuçtan istifade edeceğim.....
Cevap: Ekte ki Yazıda HAKARET İSNADI yada SUÇU bulunuyormu ? İNCELERMİSİNİZ !!!!
Cevap basit tecavüz varsa ve ispatlanırsa iftiracı denilene hakaret edilmiş olur , ama tecavüz yok ve iftira varsa Hakaret makaret yok.
Cevap: Ekte ki Yazıda HAKARET İSNADI yada SUÇU bulunuyormu ? İNCELERMİSİNİZ !!!!
yakın ilginize çok teşekkür ederim sayın kıdemli üyemiz ( Rumuz Hukuk Hayranı )
tecavüz yok , zaten iddia edilen (zorla iğfal) tecavüz konusu 2009 yılının başlarında idi. konuyu yeni gündeme getirmişler...
bu çirkin iddiayı gündeme getirdikleri yer haklarında açılmış ve ceza aldıkları hakaret duruşması idi.
duruşmada tanık sıfatıyla , evlenmeden önce zorla iğfal ettiler vs gibi yemin ettirlme usulu tamamlanmış ifade vardı.
bu tanık için , bu ifadelerinden ötürü yalan tanıklık suç duyurussu 2 gün öncede yapıldı.
birde bilgi birikiminizde faylanmak istiyorum sakıncası yoksa..
bir kişiye iftiracı demek hakarettir.
sen iftira atıyorsun demek hakaret değildir
diye biliyorum. yanlış biliyorsam beni uyarırmısınız.
yani iftiracısın demek başkadır , iftira atıyorsun demek başkadır . haksızmıyım...
iyi günler...