İşyerim izin vermiyor mahkemeye katılamıyorum ?
Bir şikayet üzerine hakkımda dava açıldı.İki yıldır devam ediyor.Beraat edeceğimden eminim.Perşembe duruşması var ama işyerim izin vermiyor.
Duruşmalara katılmak kanuni bir zorunluluk değilmi ?
İşyeri izin vermeyebiliyormu .Yasal hakkım yokmu ?
Saygılarımla...
Cevap: İşyerim izin vermiyor mahkemeye katılamıyorum ?
Duruşmalardan Hakim izni ile muaf tutulmadan katılmamanız hak kaybına yol açabilir. Zira duruşmalara katılarak kendinizi savunmanız önemli. Kalecisiz bir kaleye gol atmak kolaydır ve siz o kaleyi boş bırakıyorsunuz.
İşyerine gelince kanunen sizi göndermek zorunda , yani bu sebeple işe gitmez ve işten çıkartılırsanız bu haklı çıkartma sebebi olmaz , işten çıkartılmanızdan dolayı tazminat alırsınız
Ama işi kaybetme korkusu , alınacak tazminatın düşüklüğü gibi nedenler varsa Mahkemenizin Hakimi ile konuşun oda insan durumunuzun zorluğunu anlatın . Avukat tutacak paranız yoksa ücretsiz bir müdafii talep eden dilekçeyi dosyanıza koyun
Sonuçta suçunuz varsa adalet karar verir cezasını çekerseniz ama yoksa boşyere cezasını çekmenizde olası savunma olmazsa
Ben şuna inanıyorumki Masum insanlarda sanık olabiliyor , zaten Büyük düşünürlerde bu yüzden masumiyet karinesini bulmuşlar.Ama önyargılar var.ve einstein ın dediği gibi önyargıları yıkmak atomun çekirdeğ parçalamaktan zor