Cevap: Üst kattan su gelmesi
Mahkeme yolu ile...
aynı şey daha önce de olmuş..yeterince deliliniz var..
Bence en iyi çözüm , evinizi hemen , derhal ev sigortası yaptırmanız . Ev sigortası yaptırdıktan sonra , eğer yeniden su akma olayı olursa , durumu hemen sigorta şirketine bildirip , eksper göndermesini istersiniz . Gelen eksper durum tespiti yaptıktan sonra , sigorta şirketi duruma müdahale edip , sorununuzu hemen halledecektir . Böylece siz hiç uğraşmadan , hiç bir şey yapmadan ve de hiç başınız da ağrımadan , sorununuz çözülmüş olacaktır . Gerekli olan tüm hukuki işlemleri sigorta şirketi kendisi yapacaktır . Ayrıca şikayet ettiğiniz , su akma olayınıda bitirecektir . Bence bundan daha iyi , kolay ve zahmetsiz bir çözüm yolu yok . Size geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum .
aynı durum bende de var ama ben kiracıyım. oturduğum apartman teras dairelerden oluşmuş bir yapı şeklinde.yazın taşındığım için ve kimse de sıkıntıdan bahsetmediği için tüm kış boyunca yağmur suyu, acayip bir küf ve korkunç ısı kaybı ile boğuştum.Evin yarısını kullanamadım.Ne ev sahibim, ne bina yönetimi ne de site yönetimi onca çağrıma rağmen dönüp bakmadılar bile.Gerçi kat malikim yaz gelsin hallederiz dedi ama diğer komşuların dediğine göre buraya sık sık yeni kiracı geliyor ve bir kışı geçirip ayrılıyor dediler.Yani ilk kez olan bir sıkıntı değilmiş ve bu yazda yapılacağı şüpheli.Mahkemeye vereyim dedim ama malum yeni çıkan kanun gereği dava harcı, bilirkişi harcı vs peşin alınıyor ve benden 2 kira bedeli kadar peşin harç istediler.Mahkemeye veremedim.Ben de ihtar çekip kiramı her ay belirli bir kesinti ile yatırdım.Havalar ısınıyor malum, bir süre daha bekleyip ve bir ihtar daha çekip kendim yaptıracağım ve ödediğim miktarı kiradan mahsup edeceğim.