-
İşe iade davası
İlk mahkemem görüldü. Fakat Fabrikamız kapalı olduğu işveren akuvatı için mevcut çalışan sayısı 11 olarak gösterildi . doğal olarak işe iade davasını reddetti . Bende avukata Holding altında bi sürü fabrika olduğunu çalışanların sayısının çok olduğunu söyledim . Şimdi Benim asıl bağlı olduğum fabrikadaki kişi sayısımı önemli , yoksa aynı işverenin bütün fabrikalarındaki kişi sayısımı . sonucta 30 u bulmam gerekiyo yoksa dava tazminat davasına dönüşecek gibi .
-
Cevap: işe iade davası
İşçinin holding bünyesindeki diğer işyerlerinde değerlendirilmeden (Feshin son çare ilkesi) iş akdinin feshedildiği gerekçesiyle davayı kabul eden yerel mahkeme kararının Yargıtay tarafından bozulduğunu okumuştum. Yargıtay holdingin yapısı ile ayrıntılı bir gerekçeye yer vererek kararı bozmuştu. (Örneğin; holding bünyesindeki fabrikada çalışan işçinin aynı holding bünyesindeki bir bankada değerlendirilememesi gibi.) Bu nedenle, çalışan sayısı holdingin tamamını kapsayacak şekilde değerlendirilmez sanıyorum.
-
Cevap: işe iade davası
İşverenin Aynı işkolundaki çalışan sayısı dikkate alınır.
-
Cevap: İşe iade davası
İşyeri örneğin otel.
Burada otel resepsiyonu, çeşitli elemanlar, muhasebe, bilgi işlem, aşçı, düğün salonundaki garsonlar, pazarlama v.s. aynı işkolu sayılıyor mu?
Örneğin bilgi işlem elemanına "sizin otelle ne ilginiz var, siz bilişim işkolundasınız" mı denir?
"Aynı işkolu" olan ve olmayan ve aradaki farkı anlamayı sağlayacak bir örnek verebilir misiniz?
-
Cevap: İşe iade davası
peki bu nedenlerde ötürü işe iade davam red olursa , tekrar dava açabilirmiyim ? açarsam ne davası açabilirim ( Tazminat vs .) gibi