Çalıntı cep telefonu kullanılmasından dolayı kovuşturmaya yer olmamasına dair karara itiraz ??
Mrb;
İşyerimizden 1.5 yıl kadar önce 12 adet cep telefonu çalınmıştı. bununla ilgili savcılığa suç bildiriminde bulunduk. Bugün ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıkmış. Burda ek kovuşturma yazmasında kafam karıştı. Soruştuma bitt mi yoksa sadece evrakta adı geçen iki şüpheli için mi karar verildi? Her iki süphelide istanbul ilinde farklı semtlerde ikamet etmekte fakat nüfusta aynı ile kayıtlıdır.
Kod:
Söz konusu cep telefonlarının piyasada herhangi bir şarta tabi olmaksızın piyasada alınıp satıldığı dolayısıyla şüphelilerin üzerine atılı suç eşyası satın alınması veya kullanılması suçunu bilerek işlediklerine dair delil bulunmadığı anlaşılmakla, şüpheliler hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına...
Şüphelilerin ben cep telefonunu şu işyerinden ya da şu kişiden satın aldım demesi ve bunu ispatlaması gerekmiyor mu? Aksi takdirde şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği yönünde karar verilmez mi? Verilen kararda bir hata olma ihtimali var mıdır?
Not: Kararı veren savcı adıma açık hat açılıp satıldığını her tespit ettiğimde gidip şikayet dilekçesi verdiğim ve bu konuda 4-5 soruşturmam bulunduğu için tarafıma karşı uygunsuz davranışta bulunmuş bu konu hakkında savcıyı HSYK'ya şikayet etmiştim. Bu husustan dolayı bu şekilde bir karar vermiş olabilir mi diye düşünmekteyim.
Cevap: Çalıntı cep telefonu kullanılmasından dolayı kovuşturmaya yer olmamasına dair karara itiraz ??
O şüpheliler yönünden takipsizlik kararı verilmiş. Soruşturma devam ediyordur.
Şüpheli, suçsuzluğunu ispat etmeye çalışmaz. Yeterli delil olmadığı için savcılıkta takipsizlik kararı verilmiş.
Savcının bir çok soruşturmayla uğraştığını, her soruşturmanın mağduru, müştekisi olduğunu göz önünde bulundurunca, kasıtlı olarak böyle bir karar vermiş olması pek mümkün değil.
Cevap: Çalıntı cep telefonu kullanılmasından dolayı kovuşturmaya yer olmamasına dair karara itiraz ??
anladı msoruşturma tamamlanmamış. Tşk ederim. Ben dosyayı kapattılar diye düşünmüştüm.