Habersiz gelen 2 sene 4 ay ceza
arkadaşıma savcılıktan 2 sene 4 ay ceza aldığı ve 10 gun içerisinde teslim olması gerektiği yazan bir yazı geldi.Arkadaşımın mahkemedende cezadanda yargılamadanda bir haberi yokmuş. Sanırım bu aşamada yapılacak çok bir şey yok. Bu cezasını yatmak zorundamı? Denetimli serbestikden faydalanabilirmi yada ne zaman yararlanabilir. suç tarihi 2001 yazmakta 2 sene 4 aydan yatar cezası ne kadardır. şimdiden teşekkürler.
Cevap: Habersiz gelen 2 sene 4 ay ceza
Derhal Avukat tutarak dosya içeriğine baktırın bunuda teslim olarak cezayı çekmeye başlamadan önce yapın habersiz yargılama olmaz
2 seçenek var ya sizin haberiniz var yada ortada hata var ortada bir hata varsa bunu ancak Avukatınız düzeltebilir hukuki net değil
Cevap: Habersiz gelen 2 sene 4 ay ceza
ceza geldikten sonra, cezamı 6 ay ertelettim. 3. yargı paketi meclisten gecincede denetimli serbestlikten faydalanmak için açığa çıkma ve orda 6 ay yatma sartları kalktı diye savcılığa gittim. infaz savcısının bana söylediği yasa çıktığı tarihte hükümlü olarak yatıyorsan hemen cıkıyorsun ama yasa cıktıktan sonna teslim olursan 6 ay yatma sartı varmış.
bu durumda içerde olup 1 yıldan az cezası olanlar denetimli serbestlikten faydalanabilirken, 3. yargı paketi çıktıktan sonra teslim olan ve 1 yıldan az cesası olan arkadaşların 6 ay yatıp faydalanabiliyor.
bana soylenen bu bu konuda dahagercek bilgiye sahip olan aradalar varsa bizi aydınlatırsa sevinirim.
son olarakta 6 ay ertelemek için 5.000 tl teminat yatırmıstım tslim olduğumda içerdeyken 5.000 tl teminatımı nasıl alabilirim.