elimde 30.05.2012 tarihli bir senet var senet bir esnafa ait ama o esnaf dukkanı devir etmıs ve ortadan kaybolmus nerede oldugu bellı degıl devrettıgı dukkanın yerı kendıne ait buyuk bı ıhtımal kıraya vermıs nasıl bulurum ve ne yapmam lazım
Printable View
elimde 30.05.2012 tarihli bir senet var senet bir esnafa ait ama o esnaf dukkanı devir etmıs ve ortadan kaybolmus nerede oldugu bellı degıl devrettıgı dukkanın yerı kendıne ait buyuk bı ıhtımal kıraya vermıs nasıl bulurum ve ne yapmam lazım
icra takibi başlatıp savcıyla konuşup suç duyurusunda bulunun tc kimlik no ve ismini biliyorsanız türkiyenin neresinde ikamet ederse bulunur diye tahmin ediyorum elinizdede süresi geçse bile bir senet var alacak davasıyla alacağınızı alabilirsiniz. senedi tahrip falan etmeyin saklayın durumunuzu bi savcı veya avukatla görüşün derim ben. iyi forumlar.
Ortada savcılık bir durum yok, çünkü dolandırıcılık emaresi yok! Senet alınmasa idi ve olayın içinde para veya mal alarak ortadan kaybolma gibi bir durum olsaydı o zaman savcılığa şikayet edebilirdi. Bu durumda eğer işyeri gerçekten şahsa aitse ihtiyati haciz yapıp mülkü haczetmeli ve sonra icra takibine devam edilmeli. Eğer senette borçlunun TC kimlik numarası belirtilmişse veya biliyorsa onunla icra müdürlüğünden araştırma isteğinde bulunabilir, borçlunun bulunması muhtemel adreslerine veya ona ait olan telefonlardan dolayı telekom şirketlerine vs. yazılar yazdırtarak cevap bekleyebilir. Böylelikle şahsın yerini tesbit etmek kolaylaşır, yerini bulduktan sonrada icra ona tebliğ edilerek kesinleşmesi beklenir ve sonrada ihtiyati haciz yapılan mülkün satışı istenebilir veya borçlu adresine (ihtiyati haciz yolu seçilmez de normal takip yapılırsa) haciz istenebilir... Bu takip işlerinin yapılması sıkıcı ve titizlik gerektiren bir iştir, alacaklı bu takibi kendi yapabilecek kadar bilgiye sahip değilse mutlaka bir avukattan yardım alamalıdır...
Pardon... Daha senet vadesi de gelmemiş ki! Alacaklı bekleyecek, eğer dolandırıldığını düşünüyorsa o zaman savcılığa gidebilir ama büyük ihtimalle de takipsizlik kararı verilecek, çünkü ortada senet var... Dolandıran adam neden senet yapıp alacaklıya versin... Bu durumda dolandırıcılık vasfı oluşmuyor... Senet vadesini beklemeli borçlu...
eğer borçlunuz kendi dükkanını devrettiyse dükkanın yeni sahibindende alacağınızı alabilirsiniz (2 yıl süreyle) fakat dükkan devredilmediyse yeni bir dükkan kurulduysa durum farklı yeni dükkan sahibinden bir şey alamazsınız onun yerine dükkanın üzerine haciz konulmasını isteyebilirsiniz. bir avukata danışınız.
Sayın hukukçu85, üye, borçlunun dükkanın sahibi olduğunu yani mülk sahibi olduğunu ve kiraya verdiğini belirtmiş. Ben öyle anladım yazdıklarından...