Memuriyetten çıkarıldım,yürütmenin durdurulması talepli dilekçe örneği
Arkadaşlar yakın bir zaman önce memuriyetten çıkarıldım, ve 1 mayısta başvuru hakkım sonra eiroyr.. ben hala idare mahkemesine yürütmenin durdurulması talepli başvuruda bulunmadım, avukatta tutaamdım, bu konuda yardım edebilecek biri var mı.. bir dilekçe örneği lazım bana ...:utangac
Cevap: Memuriyetten çıkarıldım,yürütmenin durdurulması talepli dilekçe örneği
adli yardım talep edebilirsiniz ,işsiz oldunuzu belgelerinizle gösterin
avukata gerek yok, idari davalar genellikle dosya üzerinden yürür bulabilirseniz bir avukat tabiki faydanıza olur ancak borç vs. alarak masraflı bir duruma girersiniz.
........İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA
DAVACI: Adınız Soyadınız, Adresiniz
DAVALI: .........Valiliği
KONUSU:
TEBLİĞ TARİHİ: (İşlemin size tebliğ edildiği tarihi buraya yazın)
OLAYLAR: 1- Bu bölümlere olayın oluşunu, itiraz nedenlerinizi vb. açık, net, inandırıcı bir şekilde çok aşırı ayrıntıya girmeden yazın.
2-
3-
KANITLAR: Dosya içeriği, sicil durumunuz, varsa takdirname ve teşekkür belgeleriniz vb. ile her türlü yasal delil.
HUKUKİ NEDENLER: 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu ve diğer ilgili mevzuat.
SONUÇ-İSTEM: 1-Açıklanan gerekçelerle davalı idare tarafınan memuriyetten çıkarılma işleminin İPTALİNE karar verilmesini,
2- Öncelikle hak kaybına uğramamam için ilgili işlemin evrak üzerinden yürütmesinin durdurulmasını,
2- Yargılama giderleri ile ileride gerekirse tutacağım avukatın vekalet ücretinin de davalı idareye yükletilmesini saygı ile arz ve talep ederim.(Günün tarihini buraya yazın)
İmza
Adınız Soyadınız
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
avukata gerek yok, idari davalar genellikle dosya üzerinden yürür bulabilirseniz bir avukat tabiki faydanıza olur ancak borç vs. alarak masraflı bir duruma girersiniz.
........İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA
DAVACI: Adınız Soyadınız, Adresiniz
DAVALI: .........Valiliği
KONUSU:
TEBLİĞ TARİHİ: (İşlemin size tebliğ edildiği tarihi buraya yazın)
OLAYLAR: 1- Bu bölümlere olayın oluşunu, itiraz nedenlerinizi vb. açık, net, inandırıcı bir şekilde çok aşırı ayrıntıya girmeden yazın.
2-
3-
KANITLAR: Dosya içeriği, sicil durumunuz, varsa takdirname ve teşekkür belgeleriniz vb. ile her türlü yasal delil.
HUKUKİ NEDENLER: 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu ve diğer ilgili mevzuat.
SONUÇ-İSTEM: 1-Açıklanan gerekçelerle davalı idare tarafınan memuriyetten çıkarılma işleminin İPTALİNE karar verilmesini,
2- Öncelikle hak kaybına uğramamam için ilgili işlemin evrak üzerinden yürütmesinin durdurulmasını,
2- Yargılama giderleri ile ileride gerekirse tutacağım avukatın vekalet ücretinin de davalı idareye yükletilmesini saygı ile arz ve talep ederim.(Günün tarihini buraya yazın)
İmza
Adınız Soyadınız
Sn. hukukçu85; dava açması için çok geç bir tarih.