Özel Bankaların Sigorta Primleri ve SGK
Mrb,
3 yıl kadar özel bir bankada çalıştım ve bankanın kendi sisteminde emekli sandığı primlerimiz yatırılıyordu...
SGK dökümlerime baktım, bankadan önce ssk lı çalışmış olduğum prim günlerim gözüküyor ama 3 yıllık banka prim günlerim yansımamış..
SSk, bağkur ve emekli sandığı birleştiği için bununda yansımış olabileceğini düşünmüştüm fakat ekranda hizmet dökümünde gözükmüyor...
Bunu nasıl çözebilirim..Bankanın insan kaynaklarına dilekçe vermem yeterli olur mu acaba????
Cevaplarınız için şimdiden tşk.ler...
Cevap: Özel Bankaların Sigorta Primleri ve SGK
Herhangi bir şey yapmanıza gerek yok,
özel banka sandıklarının henüz SGK ya devri olmadı,
8 mart 2012 de yayınlanan kanunla, banka sandıklarının devri işlemi 2 yıl daha uzatılmış durumda.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Herhangi bir şey yapmanıza gerek yok,
özel banka sandıklarının henüz SGK ya devri olmadı,
8 mart 2012 de yayınlanan kanunla, banka sandıklarının devri işlemi 2 yıl daha uzatılmış durumda.
çok tşk ederim cevabınız için...
calismis oldugunuz banklarin insan kaynaklarina dilekce ile basvurun. Primlerinizin sgk sistemiyle birlestirilmesini istediginizi belirten. Banka size yazi gonderecek ne kadar sure calismis oldugunuza dair ve o yaziyla bagli oldugunuz sgk'ya basvurarak primlerinizi birlestirebilirsiniz. Ben ayni bu sekilde yaptim. yani kanunda belirtilen sureyi bekleminize gerek yok.
Alıntı:
muhsint72 rumuzlu üyeden alıntı
calismis oldugunuz banklarin insan kaynaklarina dilekce ile basvurun. Primlerinizin sgk sistemiyle birlestirilmesini istediginizi belirten. Banka size yazi gonderecek ne kadar sure calismis oldugunuza dair ve o yaziyla bagli oldugunuz sgk'ya basvurarak primlerinizi birlestirebilirsiniz. Ben ayni bu sekilde yaptim. yani kanunda belirtilen sureyi bekleminize gerek yok.
anladım , süreyi beklemektense böyle bir dilekçe ile daha erken birleştirebilirim...
tşk ederim....