Kira sözleşmesi yok ama sadece senetli
iyi günler.
ocak ayının ilk haftası 1+1 eve kiraya çıktım. ilk baslarda hiçbir sorun yoktu sadece evin bi yerinden su geçmişti ve tamir ettirdiler.. iki kişi kalıyorruz evde, mutfak ve salonun penceresini açmak zorunda bıraktlar duvar kurusun diye. hepsine göz yumdum. geçenlerde diger binada boya yapılırken boya kutusu düştü ve ev zaten müstakil ve tavan ahşap oldugu için boya geçti odama ve battaniyelerim boya oldu.. geçen ay yatak odası olarak kullandıgımız yerden de su geçiyordu hep söyledim, ama yapılmadı hep bahane ürettiler... 3 defa evden cok kötü su geçti, ilkinde telefonum bozuldu kıyafetlerm pisik oldu, diger 2 sefer de de cekyatım sudan küf tuttu, kıyafetlerim ve esylarım mahvoldu.. ben eve girerken kontrat istedim ama vermediler, çok tartıştılar. sadece senet imzaladılar.. ev rutubet içinde hergün ayaklarım aggrıyor soguktanve nemde dolayı. halılarım bile su oldu... kira bedeli 350 ve hiç geciktirmiyorum depozito da 350tl vermiştim, bu ayın kirasını da ödeyeli 1 hafta oldu. dün baktım ki herşey su altında kalmış ev sahipleri de yan evde oldukları için cagırdım ve anlattım durumu, çıkacagımı söleim, zararlarımı söyledim, senetlerin var diyolar.. evde oturmak istemiyoruz artık , ne yapabiliriz. zararlarımızı nasıl alabiliriz? tek istedigim depozitomu vermesi, 3 hafta oturmayacagım için kirada istemiyrum.... suç duyurusunda bulunabilir miyim? evin durumu derslerimi bile etkiledi sınav haftasına denk geldi çünkü.. dava açmak istiyorum , zaten ev sahiplerimi kimse sevmiyo, evin durumunu da biliyo ev sahipolerim.? lütfen yardımcı olun :(
Cevap: kira sözleşmesi yok ama sadece senetli
lütfen biri cevap yazsın.. mağdur oldum.. kiramı bi sefer bile ödememezlik yapmadım.. bi yolu olmalı.. senetlerim var ellerinde, kontrat imzalamamak için herşeyi yaptılar,i sanırım vergiden kjaçırmak için.. bir yolu yok mu?
Cevap: kira sözleşmesi yok ama sadece senetli
Keşke elinizde yazılı bir kontrat olsaymış.Hem kontrat almamışsınız hemde senet vererek bütün ipleri karşı tarafın eline vermişsiniz.Her ne kadar kira kontratı taraflar arasında sözlüde olabilir densede yazılı belge herzaman anlaşmazlık durumlarında daha geçerlidir.Bir yolu olmalı demişsiniz, bir yolu vardı.Baştan bu gibi durumlarda masrafların kimin karşılayacağını(ortak yada herhangi bir taraf) yazılı olarak kontrata yazardınız, senet vermektende kaçınır gerekirse 375TL yapalım kirayı derdiniz ozaman kendinizi garantiye almış oludunuz.Bu dakikadan sonra şikayet edip evin durumu için bilir kişi istersiniz.Ev sahibi çamura yatmak isterse ev girdiklerinde de böyleydi ben onları uyarmıştım diyebilir acele ev bulmak zorunda oldukları için kabul ettiler vs.(sonuçta evi badanalı temiz bir şekilde teslim aldım diye imza ettiğiniz bir kontrat yok ortada).Senetlerinizi başka bir yere ciro edebilir veya avukata verebilir.Ozaman masraflarda borcunuza eklenir.Şu anda başta bütün ipleri karşı tarafa verdiğiniz için anlaşmaktan ve suyuna gitmekten başka çareniz yok gibi gözüküyor.Genede sorun soruşturun belki başka bir fikri olanda çıkabilir.Kolay gelsin.