İlkcelsede beraat jet gibi
slm ben hayatımda ilk defa bir mahkemeye şikayetçi olarak çıktım,dava ettiğim kişi hakaret ve tehdit suçlarıyla hakim karşısına çıktı,ben ilk ifademi şikayet ettiğim karakolda jandarmaya vermiştim onlarda ayrıntılı ifadeni mahkeme de savcıya verirsin dediler ,mahkeme günü savcı falan da yoktu bende internetten araştırdığım bilgiler doğrultusunda dilekçe yazdım,dilekçede yanlışlık savcılığına diyerek yazmışım hakim bana sorunca ifademi ve delil dosyasını yazılı olarak vermek istediğimi beyanla dosyayı uzattım dosyayı açar açmaz savcılığına ibaresini okuyunca bu nu savcılığa verecen dedi,saat 16:30 da kararı sulh ceza kaleminden alırsınız dedi duruşma bitince dosyayı savcılığa götürdüm o da davayla ilgili ise mahkemeye sunman lazım ikinci celsede sunarsın dedi saat;16:30 da sonucu öğrenmek için gittiğimde hakim sanığı beraat ettirmiş,beynimden vurulmuşa döndüm,
1-tehdit konusu için de telefon ile tehdit de var ,dökümanlar istenmemiş
2-kişinin gelir beyanında cüzi bir rakam var bu kişinin harcamaları kredi kartları vs incelenmemiş
dosyayı temyize gönderebilirsin dedi sulh ceza mahkemesinin kalemi,bende ayrıntılı ifademin olduğu sabit delillerin olduğu dosyayı da ekleyerek dava dosyasını yargıta ya gönderdim,
sormak istediğim yargıtaya giden dosyalar ayrıntılı incelenir mi?ses ve görüntü kayıtları delil sayılırmı?banka evrakları delil sayılırmı?
yargıtayın inceleme ve sonuçlandırma süresi ne kadardır?
iyi çalışmalar
Cevap: İlkcelsede beraat jet gibi
bu konuda kimse yardımcı olmayacakmı?
Bir avukata vekalet vermedin mi?
Yargıdayın bu yönde ne kadar vereceğini kim bilebilirki. Ancak dosyada mutlak karara direk etkileyecek gözden kaçan önemli bir delil varsa Yargıtay beraat kararını bozacaktır..