Hakem heyeti kararı bozma
ismini vermek istemediğim bir şirketten internet ve telefon açtırdım şirket interneti ve telefonu kullanıma açmadı ve fatura çıkarttı.
benim hat kapama talebimi geri çevirdi dilekçede geri çevrilme nedeni var
bende tüketici haklarına hakem heyetinden karar çıkarttım.ama karara itiraz etmişler
ve tüketici hakları hakem heyetine savunma yapmamışlar ayın 25 inde davam var ben bu kurum hakkında savunma yazısı yazmamasını mahkemede kullanabilirmiyim?
bu davayı kazanma olasılığım nedir?
birde vekalet ücreti ve yargılama giderlerini bana yükletmek istemiş ben davayı kaybedersem ne kadar öderim?
Cevap: hakem heyeti kararı bozma
Merhaba,
4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun ilgili maddesini aşağıya kopyaladım. Oradaki çerçeve içinde kendi durumunuzu değerlendirmenizde yarar var. Davacı kurumun Hakem Heyeti nezdinde savunma yapmamasını sizin iddialarınızın kabulü şeklinde sunmanız ve davanın reddini istemeniz uygun olur. Davayı kaybederseniz en kötü 600 TL, iyi ihtimal (sıfır TL) vekalet ücreti ile yargılama giderlerinden sorumlu tutulursunuz. Çoğu Tüketici mahkemesi Hakem Heyetlerinin kararları nedeniyle aleyhine dava açılan tüketici davayı kaybedince vekalet ücretine hükmetmiyor.
Saygılarımla,
ABONELİK SÖZLEŞMELERİ
MADDE 11/A.- (Ek: 4822 - 6.3.2003 / m.18 - Yürürlük m.38) Her türlü abonelik sözleşmelerine taraf olan tüketiciler, isteklerini satıcıya yazılı olarak bildirmek kaydıyla aboneliklerine tek taraflı son verebilirler.
Satıcı tüketicinin aboneliğe son verme isteğini, yazılı bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren en geç yedi gün içinde yerine getirmekle yükümlüdür.
Süreli yayın aboneliğine son verme isteği ise; yazılı bildirimin satıcıya ulaştığı tarihten itibaren günlük yayınlarda onbeş gün, haftalık yayınlarda bir ay, aylık yayınlarda üç ay sonra yürürlüğe girer. Daha uzun süreli yayınlarda ise, bildirimden sonraki ilk yayını müteakiben yürürlüğe konulur.
Satıcı, abone ücretinin geri kalan kısmını hiçbir kesinti yapmaksızın onbeş gün içinde iade etmekle yükümlüdür
Cevap: hakem heyeti kararı bozma
sayın Av.Erduğrul Özbay verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim .Allah razı olsun .