Kaçak su kullanım tutanağını nasıl elde edebilirim?
Merhabalar,
Yöneticisi olduğum apartmana ASKİ'den kaçak su cezası geldi, apartmandaki dairelerim tamamı sayaçlı ve yaptığım araştırmada kaçak bir kullanıma rastlamadım. Konu ile ilgili olarak ASKİ'ye gittiğimde ellerinde tutanak ve fotoğraflar olduğunu ama bunların gizli olduğunu ve bana verilemeyeceğini söylediler, istersen mahkemeye git ama kazanamazsın, bütün masrafları da sen ödersin, paşa paşa cezanı öde, bize kaçak su konusunda dava açıp da kazanan pek olmaz dediler.
Sorum şu: Kaçak su tutanağı gerçekten gizli midir, yönetici olarak apartmana kesilen kaçak su cezası ile ilgili tutanağa bakma ve kopyasını alma hakkım yasal olarak gerçekten yok mudur? Yani bana delil göstermeden istedikleri miktarda para cezasını kesme hakları gerçekten var mı?
Deliller ne olursa olsun mahkemeye gidersek muhtemelen kaybedeceğimizi biliyorum, Gökçek faktöründen dolayı hiçbir hakim kolay kolay ASKİ aleyhine karar vermeye cesaret edemez ama yine de neden cezanın geldiğini bilmek ve apartmandakilere paylaştırırken izah edebilmek istiyorum.
İlginiz için şimdiden teşekkürler,
Deli
Cevap: Kaçak su kullanım tutanağını nasıl elde edebilirim?
Apartmanın ortak alanları sulamak için kullandığı bir musluk mu var,bu musluğun aboneliği var mı..
dairelerin aboneliği var mı?
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Apartmanın ortak alanları sulamak için kullandığı bir musluk mu var,bu musluğun aboneliği var mı..
dairelerin aboneliği var mı?
Evet ortak kullanım için apartman adına aboneliğimiz var, her ay fatura ödüyoruz, tüm dairelerin de aboneliği var.
Bugün Bilgi Edinme Hakkı kapsamında tutanağı talep eden bir mektup yazıp iadeli taahhütlü olarak postaladım, bakalım sonuç verecek mi...
Konu 150 defa okunmuş ama sadece bir yorum gelmiş, bu konuda hukukçu arkadaşlar dahil kimsenin bilgisi olmaması düşündürücü, kanunlar ve vatandaş olarak haklarımız konusunda bayağı bilgisiziz (kendimi da dahil tutuyorum buna), bize ne denirse kuzu kuzu yapıyoruz, hayırlısı bakalım... :alala
Neyse, konuyu fazla dağıtmadan: Bir de şöyle bir şey buldum:
Alıntı:
5237 S.lı Türk Ceza Kanunu MADDE 168
(Değişik: 29/6/2005 – 5377/20 md.)
(1) Hırsızlık, mala zarar verme, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, hileli iflâs, taksirli iflâs ve karşılıksız yararlanma suçları tamamlandıktan sonra ve fakat bu nedenle hakkında kovuşturma başlamadan önce, failin, azmettirenin veya yardım edenin bizzat pişmanlık göstererek mağdurun uğradığı zararı aynen geri verme veya tazmin suretiyle tamamen gidermesi halinde, verilecek cezanın üçte ikisine kadarı indirilir.
Buna göre bana kesilen kaçak su cezası miktarının üçte ikisini mi ödemeliyim? Yoksa üçte birini mi? Ya da bu kanunun konuyla ilgisi yok ve tamamını mı ödeyeceğim? Aydınlatabilecek bir arkadaş varsa çok seviniriz, yoksa da canınız sağolsun...